Вчені прорахували вірогідність падіння астероїдів на території Землі

«За останнє століття людство стало свідками падіння відразу двох великих падінь метеоритів»

«Астероїдний апокаліпсис» найбільше загрожує півночі Росії і Європі, і найменше – екваторіальним країнам Африки, Азії та Америки. До такого висновку прийшли планетологи з Колумбії, які прорахували вірогідність падіння астероїдів на всій території Землі.

«За останнє століття людство стало свідками падіння відразу двох великих падінь метеоритів – Челябінського і Тунгуського метеорита, – розповідає вчений Хорхе Сулуага з університету Антіокія в Медельїні. – На відміну від інших катаклізмів подібного роду (…) ці небесні тіла вибухнули не над морем, а над сушею, і за ними стежили сотні людей, частина з яких навіть стала їх жертвами. Що найцікавіше, їх епіцентри розділяє всього 2,3 тис. км ».

За його словами, планети і безліч астероїдів, які оточують Землю, розподілені по космосу зовсім не випадковим чином. З цієї причини «небесні тіла» будуть частіше відвідувати ті куточки Землі, які зараз «дивляться» на вже відомі вченим місця скупчення астероїдів.

Сулуага додав, що керуючись цією ідеєю вчені створили комп’ютерну модель Сонячної системи, в якій роль «небесних тіл» грали своєрідні «промені світла», які рухаються від Землі в бік скупчень реальних астероїдів.

Подібний підхід дозволив вченим за допомогою суперкомп’ютера «прорахувати», як часто астероїди можуть впасти на Землю і визначити найнебезпечніші і безпечні зони на її поверхні.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.