Астрономи зробили знімок унікальної сонячної системи

Астрономи зробили знімок унікальної сонячної системи
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Час від часу астрономи знаходять екзопланети у віддалених сонячних системах і галактиках. Однак ніколи ще не були зафіксовані відразу дві екзопланети, що обертаються біля газового гіганта, схожого на наше Сонце. Відповідне відкриття було зроблено за допомогою надзвичайно великого телескопа Європейської південної обсерваторії.

На отриманому зображенні знаходиться газовий гігант, навколо якого обертаються відразу дві великі екзопланети. Це перший раз, коли астрономам вдалося зафіксувати сонцеподібну зірку з більш ніж однією планетою, що обертається.

Об’єкт знаходиться на відстані близько 300 світлових років і відомий як TYC 8998-760-1. На думку астрономів, зірка дуже нагадує наше Сонце. Додатково уточнюється, що в даний момент вона перебуває на початковій стадії розвитку. Дослідники уточнюють, що раніше були зафіксовані тільки дві системи з двома або більше екзопланетами на орбіті, але в обох випадках зірки кардинально відрізнялися від Сонця.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Астрономи зробили знімок унікальної сонячної системи

В ході вивчення знімка з’ясувалося, що одна з планет обертається на відстані в 160 разів більше, ніж розділяє Землю і Сонце, а інша перевищує цей показник в 320 разів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.