Вчені розробили імплантат, який можна включити через смартфон

Вчені розробили імплантати, який можна включити через смартфон
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчені навчилися включати біомедичні імплантати за допомогою смартфона. Для цього автори розробки використовували керуючу плату, здатну генерувати електричний струм. Детально про винахід пише журнал Science.

Вчені розробили імплантати, який можна включити через смартфон

Розробники з Швейцарської вищої технічної школи в Цюріху створили імплантат, розмір якого не більше, ніж у монети. За допомогою маленького електричного дроту вони поєднали плату з капсулою, що містить клітини людини. За допомогою радіосигналу, створеного смартфоном, можна активувати плату, яка починає генерувати струм.

У свою чергу, електричний розряд «оживляє» клітини, в мембранах яких стимулюються калієві і кальцієві канали. Вони і запускають біохімічний каскад для регуляції експресії гена синтезу інсуліну. В результаті роботи імплантату накопичується інсулін, який доставляється в везикули. А потім ці бульбашки зливаються з мембраною, а гормон, який відповідає за утилізацію глюкози, вивільняється в організм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами вчених, діабетики зможуть використовувати такий імплантат для спрощення прийому лікарських препаратів, які зараз в основному вводяться в організм за допомогою уколів. Якщо пацієнт з’їсть щось, що підвищує рівень цукру в його крові, вживлений пристрій автоматично активує вироблення інсуліну. Також цей ґаджет зможе робити біохімічний аналіз крові.

Відзначимо, що подібні імплантати стануть справжнім проривом, якщо вийдуть на мас-маркет. По суті, з їх допомогою можна регулювати роботу генів за допомогою електричних сигналів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.