Audi оснастила свої електромобілі фарами-проекторами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилася інформація про нову розробку німецького автовиробника Audi. Як виявилося, компанія оснастила свої нові електромобілі незвичайними фарами-проекторами, здатні транслювати не тільки статичні зображення, але і найпростіші анімації.

За заявами компанії, кожна матрична фара з системою мікродзеркал містить в собі 1,3 млн елементів, що відображаються, причому всі вони мають розмір всього кілька сотих міліметра. Завдяки своїй будові, вони здатні змінювати положення до 5 тис раз в секунду, що в свою чергу дозволяє автомобілю вкрай точно регулювати світловий пучок. Більш того, за допомогою даної технології, електромобілі Audi можуть проектувати різні зображення або анімацію на різні поверхні, наприклад, дорогу або стіни.

Компанія окремо зазначила, що, за допомогою фар-проекторів, автомобілі зможуть проектувати так званий “світловий килим” довжиною в 50 метрів. З його допомогою очі водіїв зустрічних автомобілів будуть “врятовані” від яскравого світла фар, так як “килим” буде висвітлювати лише ту смугу, по якій їде його автомобіль.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.