Огляди

Огляд OnePlus 7T. Мабуть, найкращий смартфон на Android

Share

Минулий 2019 рік став для Android-смартфонів досить сумним: засилля клонів, безкорисні тренди, дивні покращення. Xiaomi – повний провал. Samsung дуже дорогий. І так нескінченно.

А що наші улюблені «вбивці флагманів»? OnePlus 7 Pro виявився не надто затребуваний. А ось його молодший брат OnePlus 7T  все ще цікавіший багатьох.

Мабуть, це найкращий Android-смартфон, який можна купити зараз. Навіть оновлений OnePlus 8 йому поки поступається. І ось чому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Флагман середнього сегменту

Блок камер виглядає оригінально. І незручно

OnePlus завжди ставить фанатів в глухий кут, випускаючи нові лінійки. Справжні знавці підтверджують: покоління без індексу «T» варто пропустити. Так виявилося і з 5, і з 6.

Сьоме покоління теж не стало сюрпризом: перепакування шостого в молодшому варіанті не порадувало нікого, а старша модель виявилася невиправдано дорогою.

Але проміжне покоління 7T підкинуло ще більше питань. На тлі субфлагмана OnePlus 7T  версія «Pro» виявилася нецікавою.

Колір і форма корпусу приємно дивує

Тому що все необхідне у нашого героя вже є: дуже хороший 90-герцовий екран, відмінна камера, непогана для класу батарея, топовий процесор.

Але при таких вступних, огляд можна було б вмістити в одну фразу, а конкуренти OnePlus зникли б протягом кварталу.

В кінці-кінців, не дарма ж OnePlus випустила відразу 2 пристрої з великою різницею в ціні? Де підступ?

Зручний? Не дуже

Фірмовий перемикач працює як в iPhone

Зовні OnePlus проміжного покоління виглядає, як “пересічний” телефон: корпус «Сяомі», градієнт «вавей» або «Редмен». Після виходу Redmi K30 Pro і зовсім не можна сказати – що за бренд перед тобою.

Проте, ряд плюсів у нього все ж є: в цілому апарат виглядає гармонійно. Забарвлення вдале, а блок камер на момент виходу навіть виділявся своїм дизайном.

Через півроку так вже не здається. Та й з чохлами не все добре. Але краще так, ніж прямокутник а-ля iPhone.

Лоток для СІМ карт знизу – рідкість для Android-смартфонів

Фірмовий перемикач (привіт, iPhone!) І нестандартне для Android-смартфонів розташування елементів привертає увагу, нехай і не відразу.

Навіть торцевий лоток на місці. З точки зору ергономіки це кращий Android – найбільш схожий за відчуттями в руках на iPhone.

Все псує тільки величезний блок камер. Дизайнеру, який придумав це, приготували окремий котел, адже чохол не сильно рятує ситуацію.

Коли 90 герц вирішують

Екран дуже хороший. І підекранний сканер – теж

Ранні OnePlus володіли звичайним дисплеєм, і навіть «сімка» залишила всі бонуси екрану Pro-версії: тут 2К, загнуті краї.

Молодший 7T отримав Fluid AMOLED -дисплей з єдиним примітним фактом – частота оновлення 90 Гц.

Схожі на цю 6,55-дюймову панель вже не раз ставилися в смартфони OnePlus: ті ж 402 ppi, все той же 2400 × 1080 вирізом-краплею.

Але шум тепер не видно. Нічого не потрібно включати і оптимізувати: просто навіть на мінімальній яскравості відсутній дрейф і інші артефакти.

Кольори правильні, контраст чудовий

Відповідно, горезвісний PenTile , знайомий всім власникам OnePlus (за це раніше не міг однозначно радити цей апарат), теж стає непомітний.

Звичайно він присутній, і матриця не ідеальна. Але знайти різницю в екранах між цим апаратом і будь-яким іншим флагманом пересічному користувачеві не вдасться: 90 Гц роблять свою справу, маскуючи будь-які недоліки.

Відмінний контраст, чудова пікова і мінімальна яскравості, правильне кольорове відображення. Що ще потрібно?

Вся потужність Qualcomm

В руках відчувається менше багатьох аналогів

Мабуть, топова платформа. І вона тут є: Snapdragon 855 Plus лише трохи поступається новинці Qualcomm. Настільки, що різниця непомітна.

Досить ще на 2-3 роки, особливо з огляду на мінімальний обсяг пам’яті в 8 Гб і прекрасний відеоприскорювач Adreno 640. Хіба що на зарядці грати гаряче.

Але цей дефект є у всіх смартфонів, особливо у виробів концерну Oppo / Vivo / OnePlus – фірмова надшвидка Dash Charge бере своє. Інакше батарею за 40 хвилин не поповнити.

Баланс характеристик зробив би з OnePlus відмінного “середнячка”: 5G немає, бездротової зарядки – немає. Нічого зайвого, навіть підтримки карт пам’яті. І це добре.

Зверніть увагу на рамку навколо. Це корисно

Але всі сучасні протоколи на борту: Bluetooth 5.0 з підтримкою aptX (включаючи HD), двохдіапазонний Wi-Fi, LTE Cat. 18  (зі швидкістю до 1200 Мбіт / с) всіх існуючих діапазонів.

Навіть GPS працює з усіма існуючими навігаційними системами. Так, звичайно забезпечуючи майже миттєвий коннект і точне позиціонування.

До начинки OnePlus 7T тільки одна реальна претензія: за роз’ємом USB-C ховається контролер USB 2.0. Так що ніякого відеовиводу по одному проводку. І швидкість провідної передачі теж не потішить.

Працює стабільно довго

Камера випирає зі стокового чохла

OnePlus 7T використовує акумулятор ємністю 3800 мАг. Трохи менше флагманів «весни 2020», але результати нітрохи не гірші.

Завдяки оптимізації і хорошому залізу можна спокійно розраховувати на 8-10 годин відео, 4-5 годин ігор або день активної роботи без підзарядки.

А з темною темою цілком можна дотягнути з 6 ранку до 12 вечора, якщо використовувати системні можливості з розумом і відключати зайве вчасно.

Невже можна обійтися без помітних написів?

Для флагманів сьогодні це дуже хороші дані. Проте, ложка дьогтю є, і пристойна: фірмова зарядка Dash Charge вимагає фірмовий блок живлення і кабель.

Кабелі дорогі навіть на Алі, блоки живлення за ціною можна порівняти з компактними GaN-блоками. Пристрої з підтримкою QC 3.0 підходять, але при стандартному часу зарядки.

Аналогічно, Power Delivery навіть з дуже хорошим кабелем буде працювати тільки в режимі QC 3.0. І зворотної сумісності Dash з PD немає, так що блок OnePlus не підійде для ноутбука.

Фото: добре, але не ідеально

Всі камери повнофункціональні

Камера поєднує в собі три модулі:

  • основний (48 Мп, f / 1.6, фокусна відстань 26 мм) з OIS і фазовим автофокусом
  • ультраширококутний (16 Мп, f / 2.2 і фокусна відстань 17 мм)
  • «Телевик» з зумом 2X (12 МП, f / 2.2, 51 мм).

Інтерфейс камери стандартний для базового Android, переміщення між налаштуваннями свайпами – зручно, звично, зрозуміло.

Макро – не найсильніша сторона смартфона

Сучасний режим дозволяє змінювати практично будь-які налаштування фото, включаючи баланс білого, ISO, діафрагми, експокорекції і вручну навести на різкість.

Функція оптичної стабілізації іноді підводить

Перемикання між об’єктивами працює, але частина функцій недоступна при 48-мегапіксельній зйомці, а HDR не вміє поєднувати кадри з різних модулів. І для 48 Мп теж.

Шірік відмінно працює

«Ширококутник» стане в нагоді виключно при кімнатній зйомці в певних сценаріях або при великій кількості світла – інакше фото так собі. Телевик непоганий, але гібридний зум помітно слабкіший однокласників.

«Ніч» і кольори виходять непогано

Основний модуль знімає на рівні більшості флагманів на Android: краще OPPO, гірше Huawei. Але за свої гроші ідеально – оптична стабілізація робить свою справу.

Телеоб’єктив дозволяє робити непогані знімки

PS «Камера Google» працює, однак серйозних покращень не приносить, так як стоковий в поточному оновленні серйозно підтягли.

Чистий Android не для всіх

Oxygen найближче до ідей Google і iOS

Незважаючи на бляклі на тлі конкурентів «навички», у OnePlus є незаперечна перевага: чистий Android, званий Oxygen.

Ідеальна система, практично не поступається iOS, яку сьогодні в нормальній реалізації можна знайти тільки в OnePlus і Google Pixel.

Завдяки тривалій підтримці, відсутності зайвих функцій і сторонніх утиліт вона забезпечує максимальну плавність і продуктивність.

Ось тільки … Після MIUI і EMUI система видається безкорисною: відсутній ряд зручних і популярних фіч, для реалізації яких доведеться ставити додатковий софт.

Одна відсутність просунутої «чорної» теми чого варта. І це ще тільки квіточки. Зате швидко, навіть занадто для такої начинки.

Кращий Android-смартфон, який продається зараз?

Тепер варто задати основне питання – кому потрібен торішній девайс?

Але OnePlus 7T випустили тільки півроку тому, а його заміна в особі восьмого покоління ще не надійшла в більшість магазинів.

Крім того, OnePlus 8 не пропонує серйозних покращень, а коштує майже 19 999 гривень, тоді як OnePlus 7T обійдеться всього в 14 999 гривень.

Реальних конкурентів у смартфона декілька є. Більшість компаній роблять акцент на одній-двох функціях, а OnePlus зібрала найкраще з найбільш доступного.

Вийшов збалансований «вбивця флагманів»: не ідеальний, і не дешевий. Але надійний і простий, якісний і добротний, що задовольняє майже всі запити покупців.

Основні переваги

Комусь може бути завеликим
  1. Відмінна прошивка без відриву від ідей Google з тривалим часом підтримки.
  2. Хороша автономність і сучасна начинка без надлишків.
  3. Непогана якість основної камери після оновлень.
  4. Адекватний баланс характеристик і ціни.

Основні недоліки

  1. Відверто прохідний дизайн і крихкий корпус – як у всіх.
  2. Помітно поступається за технічними характеристиками більш сучасним флагманам, камера: немає 108 Мп, немає суперзуму. Та й «ширококутник» з телевиком знімають посередньо.
  3. «Порожня» прошивка не всім припаде до смаку.
  4. Доступний не скрізь, і місцями за нього просять занадто багато.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024