Перший погляд на Huawei Mate 30 Pro: можливості, яких немає ні у кого

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора в Мюнхені пройшла презентація нової флагманської лінійки Mate 30 від HUAWEI, а нам вже вдалося познайомитися з новинками. Особливо вразила Pro-версія. Незважаючи на зовнішню схожість з попередником, змін в смартфонах досить. Розповідаємо докладніше і ділимося своїми першими враженнями.

Дизайн і ергономіка

У порівнянні з попередником , HUAWEI Mate 30 Pro має менш округлені кути корпусу, але дискомфорту при використанні це не викликає. Смартфон великий, тому зручний не для будь-якої руки. Скло на тильній стороні моментально покривається відбитками, які, втім, так само легко стерти.

Практично всю передню сторону займає 6,53-дюймовий OLED-панель з загнутими під 88-градусним кутом краями. Це рішення назвали «екран-водоспад». Здається, ніби дисплей заходить на задню сторону. Виробник незвично обіграв таку форму, повністю відмовившись від фізичних кнопок регулювання гучності. Для її зміни потрібно свайпати по бічній грані дисплея (праворуч або ліворуч). Рух пальця супроводжується вібрацією. Це вимагає звикання. Як мінімум, наосліп змінювати гучність під час розмови потрібно буде пристосуватися.

Як і у попередника, у верхній частині екрану знаходиться виріз, проте він став помітно меншим. У ньому розташована фронтальна камера і система датчиків для 3D-розпізнавання особи. Розблокувати смартфон можна і за допомогою вбудованого в екран сканера відбитків пальців нового покоління, який спрацьовує миттєво.

Від динаміка всередині роз’єму USB Type-C на цей раз вирішили відмовитися. Нагадаємо, що в Mate 20 Pro через це звук ставав тихішим під час зарядки. А ось захист від води за стандартом IP68 нікуди не поділася.

Дисплей

Екран Mate 30 Pro відрізняють насичена палітра, непоганий запас яскравості і можливість калібрування. З недоліків відзначимо хіба що неминуче спотворення кольорів на загнутих гранях, яке особливо помітно на білому тлі.

Більше уваги хотілося б приділити програмам, пов’язаним з дисплеєм. Наприклад, в іграх на бічних гранях можна включити віртуальні тригери і задіяти для управління вказівні пальці, як на геймпадах. Крім того, під час зйомки на фронтальну камеру можна натиснути на бічну грань, щоб зробити селфі.

Смартфон вміє стежити за положенням голови щодо екрану і розгортати картинку в потрібну сторону. Виходить такий собі просунутий автоповорот. Наприклад, якщо ви лежите на боці і тримайте смартфон в горизонтально щодо очей – картинка не буде перевертатися.

Ще одна корисна функція – захист від підглядання. Якщо пристрій «бачить», що крім власника в екран заглядає хтось ще, то замітки, повідомлення та інша особиста інформація автоматично ховається з дисплея.

Керувати смартфоном можна і без дотиків. Система камер і датчиків над дисплеєм здатна відстежувати жести, що дозволяє перегортати списки, перемикати і управляти відтворенням відео. Наприклад, стиснувши руку в кулак над пристроєм, можна зробити скріншот.

Ще є підтримка режиму Always on Display, Поточний час, інформація про вхідні дзвінки, повідомлення і повідомлення відображаються на вимкненому екрані.

Камера

Камера – один з головних критеріїв при виборі мобільника. У HUAWEI Mate 30 Pro застосована цілий ряд унікальний і передових рішень. Досить сказати, що це перший в світі смартфон з подвійною 40-мегапіксельною камерою.

Крім RYYB-сенсора на 40 Мп з оптичною стабілізацією, в новинці використовується ще один модуль на 40 Мп з об’єктивом з фокусною відстанню 18 мм. Він дозволяє робити ширококутні таймлапси в 4K і може знімати відео з ISO до 51 200, що раніше було доступно тільки в професійних камерах. Але головне – запис уповільнених відео зі швидкістю до 7680 кадрів в секунду. До цього мобільним рекордом були 960 fps. Тобто новий Mate 30 Pro встигає зняти в 8 разів більше кадрів за одиницю часу. За запевненням HUAWEI, в такому режимі можна вловити навіть рух кулі.

Ще в Mate 30 Pro є 3D-датчик глибини для більш точного розмиття фону і третя фотокамера – 8-мегапіксельна з 3-кратним оптичним і 5-кратним гібридним зумом. У цьому у телевік є оптична стабілізація.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За короткий час першого знайомства ми не встигли протестувати камеру HUAWEI Mate 30 Pro. Незабаром чекайте окремий матеріал з прикладами фото.

Начинка і прошивка

У смартфоні встановлений новітній процесор Kirin 990 без підтримки 5G. У флагманів HUAWEI останніх років немає проблем з продуктивністю, а за швидкістю роботи системи вони і зовсім в лідерах. Але в Mate 30 Pro, як нам здалося, інтерфейс став ще більш чуйним, а запуск помітно прискорився. Можливо, цей заслуга нової оболонки EMUI 10 і компілятора Ark власної розробки.

EMUI 10 помітно відрізняється від попередньої версії. Розробники оновили призначений для користувача інтерфейс, надихнувшись журналами з великими заголовками, змінили палітру на користь світлих пастельних тонів, додали темну тему, перемалювали іконки стандартних додатків і самі програми, адаптувавши їх під управління однією рукою. Детальніше про систему – в нашому попередньому огляді.

Часу на перше знайомство було відведено небагато і досконально вивчити його функції та можливості просто не було можливості. Нам не терпиться дізнатися, скільки смартфон пропрацює від акумулятора на 4500 мАг і чи довго він заряджається від потужних зарядок – провідний на 40 Вт і бездротової на 27. Але найбільше цікавить камера Mate 30 Pro. Ми детально вивчимо новий флагман і розповімо подробиці незабаром.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.