Lenovo YOGA C930 найкращий ноутбук 2019 року, і ось чому

Минулорічний Lenovo YOGA 920 вразив нас своїм стильним шарніром, відмінним дисплеєм і тривалим часом автономної роботи, тому я покладав великі надії на його наступника YOGA C930. Я можу з радістю повідомити, що новий ноутбук не розчаровує. Крім оновлених компонентів, C930 отримав новий дизайн шарнірів які є більш функціональним і мають вбудовану звукову панель. Утилітарний дизайн YOGA C930 також має вбудований слот для доданого стилуса і невеличку засцібку веб-камери для додаткової конфіденційності.

Ці доповнення вже роблять C930 більш інтригуючим пристроєм, ніж його попередник. Додайте тривалий час автономної роботи і стильний дизайн, і C930, безсумнівно, є кращим ноутбуком в 2019 році на нашу думку. Нижче представляємо вашій увазі технічні характеристики даного пристрою, зауважимо що у нас ноутбук в максимальній комплектації.

  • Дисплей: 13.9 “Ultra HD (3840×2160) IPS, сенсорний, з покриттям проти відблисків;
  • Процесор: Intel® Core ™ i7-8550U Processor (8M Cache, up to 4.00 GHz);
  • Пам’ять (оперативна): 16 Гб DDR4 2400MHz;
  • Пам’ять (постійна): SSD 1024 ГБ PCIe;
  • Графічний адаптер: Інтегрований, Intel® UHD Graphics 620;
  • Адаптери: WLAN a / c, Bluetooth® 4.2;
  • Оптичний привід: Ні;
  • Колір: Бронзовий;
  • Операційна система: Windows 10 Pro 64-bit;

Дизайн

YOGA C930 може бути не таким чудовим, як його механічний попередник, але те, що він втрачає в красі, він окупає в функціональності. Десятки крихітних отворів покривають гладку циліндричну поверхню, яка дозволяє двом динамікам C930 випромінювати звук назовні незалежно від орієнтації ноутбука. Як 2-в-1, YOGA C930 може перетворитися з традиційного ноутбука в планшет.

Ті, хто вважає за краще мінімалістичний дизайн, оцінять стриманість Lenovo, виявлену з дизайном YOGA C930. Сіра кришка матова, якщо не брати до уваги стилізований хромований логотип YOGA в одному кутку. Відкрийте кришку, і ви знайдете те ж саме металеве покриття спереді, клавіатурі і сенсорній панелі.

9
8
6
previous arrow
next arrow

Маркування на кришці включає в себе ледь помітний логотип Dolby Atmos і емблему Lenovo, які розташовуються на додатковому міні-шарнірі в декількох сантиметрах зліва від звукової панелі. На правій стороні пристрою знаходиться кнопка включення живлення, а датчик відбитків пальців вписується в деку прямо під стрілкою на правій клавіатурі.

YOGA C930 не тільки виглядає чудово, але і дуже міцний. Екран не зрушив з місця, коли я користувався стилусом.

Тонкі, як бритва, лицьові панелі навколо трьох розмірів дисплея є звичайними для преміальних ноутбуків в 2018 році, але з YOGA C930 веб-камера розташована над дисплеєм. Проте, товста чорна смуга межує з нижньою частиною екрану, створюючи ілюзію, що вона в декількох сантиметрів від деки.

Порти

Кілька портів, пропонованих YOGA C930, знаходяться на лівій стороні. До них відносяться порт USB 3.1, два входи Thunderbolt 3 і роз’єм для навушників. От і все. Права сторона гола, крім кнопки живлення.

Дисплей

13,9-дюймовий дисплей Ultra HD (3840×2160) IPS від Lenovo YOGA деталізований, але не вражає в порівнянні з іншими ноутбуками преміум-класу.

Коли я дивився новий сезон серіалу “Люцифер”, я міг бачити всі деталі в кадрі. Дисплей зобразив дрібні деталі в її тонкі вирази.

Позитивним моментом є те, що у мене не було проблем з використанням пальця або стилуса для малювання зображень на сенсорній панелі.

Панель YOGA C930 покривається 100% гами sRGB, що є певним кроком у порівнянні з тим, що ви знайдете на звичайних і бюджетних ноутбуках. Але в порівнянні з дисплеями на інших машинах преміум-класу, йога не дотягує. Для порівняння, Spectre x360 відтворює 109 відсотків колірної гами sRGB, а 1080p XPS 13 – 117 відсотків.

Яскравість дисплея не є сильною стороною для YOGA C930. Максимальна яскравість панелі досягала 273 ніт, що нижче за позначку, досягнутої XPS 13 (372 ніт), ZenBook Flip 14 (274 ніт) і середньої по категорії (311 ніт).

Клавіатура, тачпад і стилус

Незважаючи на те, що Lenovo ThinkPads не відповідає високим стандартам, встановленим Lenovo ThinkPads, клавіатура YOGA C930 цілком підходить для такого тонкого ноутбука.

Це незважаючи на те, що клавіші відносно товсті, на 1,3 міліметра (ми вважаємо за краще як мінімум 1,5 мм ходу клавіш). Висока сила спрацьовування, складова 75 грам, надає клавішах певну масу, але вони можуть відчувати себе жорсткими під час тривалих сеансів друку. Тихий удар дає хороший відгук при натисканні. У мене немає претензій до відстані і розміру клавіш з підсвічуванням.

Велика сенсорна панель 4.1 x 2.7 дюйма на YOGA C930 чуттєва. Я використовував гладку поверхню для швидкої прокрутки веб-сторінок Google Chrome і виконав численні жести Windows 10 з першої спроби, включаючи гортання трьома пальцями для відкриття додатків і натискання чотирма пальцями для відкриття центру дій. Праворуч від сенсорної панелі знаходиться датчик відбитка пальця, який робить вхід в систему простим і швидким.

Стилус вставляється в гніздо для ручки на задній панелі ноутбука, тому вам не потрібно турбуватися про те, щоб забути, де ви його помістили.

Звук

Шарнір з двома динаміками легко заповнюють кімнату середнього розміру багатим, соковитим звуком. Не було ні найменшого натяку на спотворення, що виходить від шарніру, навіть на максимальній гучності, коли я слухав музику.

Продуктивність

YOGA C930, оснащений процесором Intel Core i7-8550U, і відмінно впорався з нашим реальним тестом продуктивності, швидко завантаживши 15 вкладок Google Chrome без найменших затримок. У 2-в-1 не було проблем з запуском трансляції Fortnite на Twitch в форматі Full HD і відео YouTube про найсмішніших нічних ток-шоу.

З процесором Core i7 і 16 ГБ ОЗУ наш оглядовий блок YOGA C930 набрав 15 952 балів в тесті Geekbench 4, який визначає загальну продуктивність. Це перевершує показники Spectre x360 (Core i7-8550U; 13 569), ZenBook Flip 14 (Core i7-8550U; 12 799). Також ми пограли в деякі відеоігри, одна із таких GTA V. І новий YOGA впорався із завданням на УРА, ніякого гальмування вся їзда по місту приносила задоволення.

Батерея

І на кінець про що ми хотіли поговорити. Ноутбук пропрацював 10 годин і 10 хвилин в тесті Battery Mag Battery Laptop (безперервний веб-серфінг по Wi-Fi з яскравістю екрану 150 ніт), перевищивши середній показник по ноутбуку (8:11). Це майже ідентично часу, досягнутого його попередником.

Ось і все що ми хотіли вам розказати у цьому огляді, однозначно ми вам рекомендуємо до покупки новий YOGA. Так ви нам скажете що можливо ціна завищена, в районі 60 000 гривень, але він виправдою очікування за таку ціну.

Якщо вам потрібен пристрій який ніколи не підведе, і швидко буде виконоувати різного типу завдання, це однозначно “ТАК”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я