Огляди

Огляд Samsung Galaxy Flip 5 – гнучкий смартфон з великим додатковим екраном

Share

Чи довго прослужить шарнір – ось питання, яке задаватимуть собі шанувальники Samsung після анонсу нових телефонів Galaxy Flip 5 та Fold 5. Обидва складні телефони мають поступове оновлення порівняно зі своїми попередниками, з покращеним апаратним забезпеченням та деякими змінами на рівні дизайну. Останнє більш помітно на Galaxy Flip 5, оскільки Samsung збільшила розмір дисплея лицьової сторони, пропонуючи вам більшу площу екрану для роботи без необхідності розгортати пристрій. А з цим оновленням (і ще кількома під кришкою) з’являється і нова ціна – біля 45 000 грн., але ви можите його придбати у наших друзів із магазину PixoPhone за більш приємними цінами від 38 тисяч гривень, не втратьте свій шанс. А ми починаємо наш огляд.

Galaxy Flip 5 Samsung пропонує вам екран-обкладинку, який насправді можна використовувати, хоча не всі програми це дозволяють. Новий шарнір дозволяє телефону складатися плазом, покращуючи загальний дизайн ще більше, ніж раніше. Швидкий чіпсет і надійні камери завершують майже повний пакет.

Екран на корпус

Давайте поговоримо про найбільше, найпомітніше оновлення Galaxy Flip 5: екран обкладинки. Тепер це 3,4-дюймовий Super AMOLED-екран у порівнянні з 1,9-дюймовим екраном на Flip 4 і Flip 3. Це вкрай необхідне оновлення, яке миттєво робить екран обкладинки набагато привабливішим і кориснішим. Хоча екран не є ідеальним квадратом (є незручний виріз для камер), йому все ж вдається покрити значну частину зовнішньої верхньої половини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інтерфейс зовнішнього екрану все ще обмежений кількома віджетами, що дещо розчаровує. Ми сподівалися, що Samsung зробить більш функціональний інтерфейс тепер, коли екран став більшим. Але все, що ви отримуєте – це віджети для календаря, погоди, будильника, відстеження кроків і ще кілька. Втім, ці віджети чудово виглядають на збільшеному екрані обкладинки, надаючи набагато більше інформації з першого погляду.

Збільшення корисності головного екрану зробить людей, які хочуть менше користуватися своїми телефонами, набагато щасливішими.

Samsung дозволяє працювати на головному екрані лише кільком програмам, таким як YouTube, Netflix, Повідомлення та Карти. Ці програми потрібно ввімкнути через налаштування. Я часто користувався Картами Google, щоб швидко переглянути ситуацію на дорогах, не відкриваючи пристрій. Так, це було зручно. Але дивитися щось на YouTube на зовнішньому екрані було в кращому випадку просто для розваги.

Примітка: Ви можете додати додаткові програми, такі як Instagram, Twitter (тепер X), браузер Chrome та інші, на зовнішній екран, але для цього вам потрібно завантажити додаток Good Lock з магазину Samsung Galaxy Store. Прокрутка Instagram та X на зовнішньому екрані не забезпечить найкращого досвіду, але для швидкого доступу до них це непоганий варіант.

Окрім фірмового додатку Samsung для обміну повідомленнями, ви також можете використовувати WhatsApp на зовнішньому екрані. Завдяки більшому екрану ви можете використовувати повну QWERTY-клавіатуру для набору тексту. Я знайшов досить зручним використання WhatsApp з головного екрану, оскільки це заощадило багато часу і зусиль, оскільки мені не доводилося перевертати пристрій щоразу, коли я отримував повідомлення. Ви також можете вести розмову прямо з панелі сповіщень, що дуже зручно.

На зовнішньому екрані є функція Always-On Display. Якщо його увімкнути, то дуже зручно швидко поглянути на час, дату і сповіщення, не торкаючись пристрою. Насправді, як це не парадоксально, підвищена корисність зовнішнього екрану зробить людей, які хочуть менше користуватися своїми телефонами, набагато щасливішими.

Основний екран

Розгорнувши Galaxy Flip 5, ви побачите знайомий 6,7-дюймовий динамічний AMOLED-дисплей з роздільною здатністю FHD+ і частотою оновлення до 120 Гц. Це екран від краю до краю, і лише рамки виконують роль рамок. Це яскравий і чіткий дисплей, якщо вам цікаво. Високе співвідношення сторін основного екрану 22:9 робить його менш корисним для розваг, оскільки ви побачите товсті чорні смуги з обох боків. Це гарний екран для будь-яких додатків, які вимагають прокрутки.

Щоб максимально використати складаний форм-фактор Galaxy Flip 5, ви можете покласти телефон наполовину відкритим, що дозволить вам переглядати відео на верхній половині екрана і прокручувати коментарі на нижній, або використовувати нижню частину як трекпад для прокрутки електронних листів або гортання фотографій в галереї тощо.

Примітка: У налаштування вам також потрібно увімкнути панель гнучкого режиму, щоб мати змогу використовувати додаткові елементи керування, такі як трекпад у нижній частині екрана, коли телефон складено вертикально.

Дизайн

Загальний форм-фактор і складна форма не надто відрізняються від попередника. Samsung вдосконалив конструкцію шарніра таким чином, що телефон закривається рівно, не показуючи видимого зазору в місці з’єднання двох половинок. Нагадаємо, що Galaxy Flip 4 і старіші версії мали помітну щілину, що полегшувало потрапляння пилу всередину. Galaxy Flip 5 має клас захисту IPX8, що означає, що ви можете занурювати його у воду під час плавання, але намагайтеся не впустити його в пісок під час сафарі в пустелі!

Шарнір залишається міцним, як і раніше, дозволяючи вам тримати телефон кількома способами. Ви не зможете розгорнути пристрій однією рукою, але ви отримаєте задоволення, коли закриєте його з гучним клацанням після дзвінка, як ніколи раніше. Датчик відбитків пальців на правій стороні рамки може потребувати кількох відбитків пальців, залежно від того, які з них ви використовуєте для розблокування телефону в складеному та розкладеному стані.

Окрім двох датчиків камери, що виступають на кришці, ви отримуєте ще одну вбудовану камеру на головному екрані. Розмовний навушник подвоюється в якості динаміка, забезпечуючи підтримку стереозвуку. Нарешті, ви отримуєте телефон у різноманітних кольорах від графітового до кремового, включаючи приємний м’ятний колір, який я отримав для огляду.

“Для кого призначений Galaxy Flip 5?”

Оскільки Flip 5 має складну конструкцію, яка не дає можливості використовувати його як планшет, як у моделі Fold 5, цей телефон більше підходить для тих, хто надає перевагу стилю, а не функціональності. Витончений кишеньковий пристрій заохочує частіше користуватися меншим екраном-обкладинкою, що зменшує взаємодію з відволікаючими додатками і, як наслідок, обмежує час роботи на екрані.

Камери

Камери на Galaxy Flip 5 дійсно вражають. На кришці є два датчики на 12 Мп, один для звичайних фотографій з роздільною здатністю 1х, а інший – для ширококутних знімків. Основній камері вдається робити живі фотографії при денному світлі, пропонуючи приємні кольори і хороший динамічний діапазон. Я також був цілком задоволений знімками в умовах недостатнього освітлення, оскільки камера пропонує саме ту кількість яскравості та контрасту, яка робить сцени нічного життя яскравими. Ширококутний об’єктив не змінює кардинально кольорову гаму ширококутної сцени, забезпечуючи певну узгодженість між двома об’єктивами. Проте, збільшуючи масштаб ширококутних знімків, ви не отримаєте найкращої деталізації.

Звичайний режим
Звичайний режим
Портретний режим
Нічний режим
Звичайний режим
Портретний режим
Звичайний режим
Портретний режим
Портретний режим

10-мегапіксельна селфі-камера робить досить не погані селфі, але особливістю Flip 5 є те, що ви можете використовувати основну 12-мегапіксельну камеру для селфі, щоб робити різкіші, тепліші і менш розмиті фотографії спереду. Різниця між цими двома камерами досить суттєва.

10МП селфі камера
12МП основна камера

Продуктивність і програмне забезпечення

Новий флагманський телефон означає новий чипсет, і Galaxy Flip 5 оснащений Snapdragon 8 Gen 2. Будьте впевнені, що цей чіпсет забезпечує чудову продуктивність незалежно від того, які завдання ви на нього покладаєте. Однак я не бачу, щоб Galaxy Flip 5 використовувався для інтенсивних ігор або важких робочих навантажень будь-якого типу. Він просто не призначений для цього. Але навіть якщо ви використовуєте його для зазначених цілей, Snapdragon 8 Gen 2 не розчарує.


Тим не менш, телефон може нагріватися під час тривалих ігрових сесій або тривалого використання програми камери, ймовірно, через компактний форм-фактор пристрою. Пристрій поставляється з 8 ГБ оперативної пам’яті, і у вас є можливість виділити додаткову віртуальну оперативну пам’ять (до 8 ГБ) через Налаштування, щоб забезпечити безперебійну роботу в багатозадачному режимі.

Galaxy Flip 5 працює під управлінням Android 13 з фірмовою оболонкою OneUI 5.1. Кожен, хто знайомий з телефонами Samsung, знає, що інтерфейс чистий і простий у використанні, майже без зайвих програм. Мабуть, найкраще в програмному забезпеченні Galaxy Flip 5 – це підтримка, яку компанія обіцяє запропонувати – чотири роки основних оновлень ОС і п’ять років виправлень безпеки. Це означає, що Galaxy Flip 5 залишатиметься актуальним, принаймні з точки зору програмного забезпечення, на довгі роки.

Ви можете відповісти на дзвінок за допомогою нижнього динаміка в складеному стані або розгорнути пристрій, щоб скористатися розмовним динаміком. Протягом періоду тестування я не зіткнувся з жодними обривами дзвінків або проблемами зі з’єднанням. Чіткість передачі голосу була абсолютно чудовою.

Час автономної роботи

Samsung оновила багато речей в Galaxy Flip 5, але батарея – не одна з них. Ви отримуєте той самий акумулятор ємністю 3700 мАг, який був присутній і у Flip 4. Цього достатньо, щоб протриматись цілий день при регулярному використанні, але не більше того. Ви зможете отримати десь від 4 до 4,5 годин екранного часу. Якщо ви переходите з Galaxy Flip 4, ви можете помітити деяке покращення часу автономної роботи завдяки енергоефективному процесору.

Тим не менш, вам обов’язково потрібно буде підзарядити телефон один раз принаймні до кінця дня, і робити це слід за допомогою швидкого зарядного пристрою PD потужністю 25 Вт. Ви не отримаєте зарядного блоку в комплекті, тому вам доведеться придбати власний адаптер Samsung на 25 Вт або сумісний швидкий зарядний пристрій сторонніх виробників. Повна зарядка телефону займає приблизно 90 хвилин, що досить повільно для телефону вартістю біля 40 тисяч гривень.

Висновок

Якщо ви шукаєте компактний і стильний складаний телефон, Galaxy Flip 5 для вас. Якщо ви шукаєте складаний телефон, який фактично перетворює звичайний телефон на планшет для кращої продуктивності, Galaxy Fold 5 – саме те, що вам потрібно.

Збільшивши розмір екрана обкладинки, Samsung заохочує вас використовувати Galaxy Flip 5 у складеному вигляді набагато частіше. Це чудовий варіант для тих, хто намагається обмежити час, проведений за екраном, оскільки можна швидко переглянути сповіщення, відповісти на повідомлення, зазирнути в соціальні мережі, а потім повернутися до реальності. Все інше в телефоні також вражає, включаючи швидкий процесор, якісні камери та надійну підтримку програмного забезпечення. Час автономної роботи міг би бути кращим, і Samsung міг би зробити запуск більшої кількості додатків на головному екрані простішим, але, агов, ми рідко отримуємо все, що хочемо.

Причини купити

  • Розкладний форм-фактор з більшим, зручнішим для використання екраном обкладинки, ніж раніше.
  • Віджети чудово виглядають на зовнішньому екрані, пропонуючи більше інформації з першого погляду, ніж раніше.
  • Покращена конструкція шарнірів означає, що Galaxy Flip 5 може складатися плазом, а клас захисту IPX8 означає, що він може витримувати занурення у воду.
  • Надійні камери, які забезпечують яскраві та насичені фотографії як при денному світлі, так і в умовах низької освітленості.

Причини не купувати

  • Час роботи акумулятора залишається не істотним, що змушує вас заряджати телефон щонайменше раз на день.
  • Додатки не плавно переходять між головним екраном та екраном обкладинки.
  • При ціні майже в 40 000 грн. Galaxy Flip 5 є занадто дорогим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024