Огляди

Огляд OPPO Find X6 Pro – найкращий камерофон у світі

Share

Флагманська серія смартфонів Find X від OPPO офіційно не продається в Україні але її можна придбати у наших партнерів із PixoPhone від 38999 грн. Від цього сумно, оскільки Find X6 Pro – це флагманський пристрій. Заряджений у всіх відношеннях, дві найбільш помітні особливості пристрою, принаймні, як на мене, – це його дизайн і камери. Насправді, як стверджує бренд, Find X6 Pro знаменує собою перехід від ери “основної камери” до ери “трьох основних камер”, підкреслюючи, що всі три тильні камери однаково ефективні. Нещодавно мені випала нагода потестувати його декілька днів. І, як ви зараз дізнаєтесь, я повернувся під великим враженням.

Технічні характеристики та особливості

Давайте поглянемо на деякі ключові технічні характеристики та особливості, перш ніж я занурюся в специфіку дизайну і дам вам уявлення про цей потужний набір камер.

  • Камери: 50-Мп ширококутна (Sony IMX989, OIS, f/1.8), 50-Мп надширококутна (Sony IMX890, f/2.2, подвоюється для макрозйомки), 50-Мп перископна (Sony IMX890, OIS, f/2.6), 3-кратний оптичний зум, 6-кратний сенсорний зум, 120-кратний цифровий зум, 32-Мп фронтальна камера (Sony IMX709, f/2.4)
  • Дисплей: 6,82-дюймовий, 120 Гц AMOLED-дисплей з LTPO, 3168 x 1440 пікселів, скло Gorilla Glass Victus 2, пікова яскравість 2500 ніт, підтримка Dolby Vision, HDR 10, HDR 10+.
  • SoC, оперативна та постійна пам’ять: Snapdragon 8 Gen 2, до 16 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5X, до 512 ГБ пам’яті UFS 4.0
  • Програмне забезпечення: ColorOS 13.1 на базі Android 13
  • Акумулятор: 5000 мАг, OPPO Battery Health Engine (1600 циклів зарядки, обіцяє 80% здоров’я акумулятора через 4 роки), дротова зарядка SuperVOOC 100 Вт, бездротова зарядка 50 Вт, зворотна бездротова зарядка 10 Вт
  • Інші: Клас захисту IP68, стереодинаміки, NFC, ІЧ-пульт дистанційного керування

Дизайн

Як я вже згадував раніше, дизайн – це один з аспектів, який виділяється для мене. Можливо, я так вважаю тому, що зі мною був коричневий пристрій з двоколірною обробкою з веганської шкіри. У поєднанні з масивним модулем камери на задній панелі та ребристою рамкою з нержавіючої сталі навколо круглого острівця це надає йому дуже класичного вигляду, який більше схожий на камеру, ніж на телефон. Незважаючи на все, телефон досить витончений, а вигнутий екран спереду також доповнює ансамбль.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже через кілька секунд після того, як ви тримаєте його в руках і уважно розглядаєте, стає зрозуміло, що OPPO приділила особливу увагу дизайну і збірці, гарантуючи, що Find X6 Pro випромінює клас. Клас захисту IP68, скло Gorilla Glass Victus 2 на об’єктиві та дисплеї, алюмінієва рамка та шкіряна обробка преміум-класу – все це ідеально поєднується і гарантує, що телефон привертає увагу незалежно від того, куди ви його візьмете.

Камери

Судячи лише зі специфікацій камери, з самого початку стає зрозуміло, що цей телефон серйозно ставиться до фотографування. В системі камер Find X6 Pro компанія OPPO подбала про те, щоб кожен датчик отримав власну індивідуальність, замість того, щоб вторинні та третинні датчики ховалися за тінню основного, як це буває у більшості телефонів. Звичайно, це може бути трохи маркетинговим трюком, але результати говорять самі за себе.

Пропоновані режими зйомки включають звичайні фото, відео та портрет, а також надпотужний режим Pro. Зазирніть у розділ “Більше”, і ви побачите інші можливості, зокрема нічну зйомку, довгу витримку, таймлапс і сповільнену зйомку. Окремої згадки заслуговує режим XPAN, який знімає зображення з широким співвідношенням сторін, перетворюючи знімок на негатив перед обробкою кінцевого зображення. Тепер все залежить від того, як ви кадруєте знімок, але мені вдалося зробити кілька дуже драматичних знімків, використовуючи цей режим… дивіться деякі приклади нижче.

X1
X2
X4
Нічний режим
Широкоформатний режиим

Повертаючись до основних режимів зйомки, слід зазначити, що загальна якість знімків, як ви можете собі уявити, відмінна. 1-дюймовий основний сенсор демонструє чудову продуктивність і робить чудові знімки за різних сценаріїв зйомки та умов освітлення. Знімки з високою деталізацією і широким динамічним діапазоном виходять чіткими і рівномірно сфокусованими при денному світлі. Знімки в умовах недостатнього освітлення також гарні, а визначення країв на портретах – на висоті. Find X6 Pro блищить, коли справа доходить до зуму, завдяки 3-кратному оптичному зуму, 6-кратному сенсорному зуму та цифровому зуму, який досягає колосальних 120 разів. По правді кажучи, на такому рівні збільшення досить важко утримати зображення стабільним і зробити придатний для використання кадр, але функції штучного інтелекту вмикаються і роблять свою справу, особливо в таких сценаріях, як зйомка Місяця. Хоча немає можливості записувати відео у форматі 8K, якість відео також досить хороша. Фронтальна камера на 32 Мп також добре справляється зі своєю роботою, хоча іноді відтінки шкіри можуть бути занадто м’якими. Проте, як кажуть, що пудинг не вартий виїденого яйця, тож ось кілька прикладів знімків з камер, які ви можете переглянути.

Нічний режим
Звичайний режим
Широкоформатний режим
Портретний режим, селфі камера
Звичайний режим
Звичайний режим
Портретний режим
Звичайний режим
Звичайний режим
Звичайний режим

Відео зняте на камеру:

Дисплей, продуктивність і час автономної роботи

Хоча з пропонованих специфікацій зрозуміло, що Find X6 Pro має бути на висоті, коли справа доходить до основних аспектів використання смартфона, ось кілька аспектів, про які вам варто знати:

AMOLED-дисплей з частотою розгортки 120 Гц LTPO – це візуальна насолода, яка забезпечує чітке, яскраве зображення. Окрім звичайних розваг та ігор, він чудово працює в усіх сценаріях і чудово доповнює фотографічну майстерність телефону.

Завдяки новітній і найкращій SoC від Qualcomm, яка поєднується з великою кількістю швидкої оперативної пам’яті та швидким накопичувачем, Find X2 Pro забезпечує бездоганну продуктивність. Він не соромиться запускати напружені завдання або інтенсивні ігри, і при цьому залишається прохолодним. Якщо вам цікаво, ось кілька результатів тестів:

Акумулятор ємністю 5000 мАг працює довго, і якщо ви не фанат смартфонів, не любитель соціальних мереж і не затятий геймер, телефон повинен легко працювати цілий день, і навіть більше.

SuperVOOC потужністю 100 Вт заряджає телефон за мить. Також є підтримка бездротової зарядки потужністю 50 Вт, і, як поспішили зазначити добрі люди з OPPO, швидкість бездротової зарядки Find X6 Pro вища, ніж швидкість дротової зарядки, що підтримується деякими іншими флагманами преміум-класу.

Висновок

Будь-який вердикт щодо Find X6 Pro має переважно академічний інтерес, оскільки, на жаль, OPPO не продається офіційно в Україні. Це дуже прикро, оскільки це не просто черговий телефон, наповнений потужними характеристиками, солідним набором функцій і якісними камерами, а й те, що потрібно для забезпечення чудового користувацького досвіду. Будь-який сучасний флагманський смартфон в наші дні повинен мати високі показники в таких ключових аспектах, як продуктивність, час автономної роботи, якість камери і т.д., але Find X6 Pro перевершує їх у багатьох відношеннях – його дизайн і фотографічна майстерність виявилися лише краплею в його вже добре відомому капелюсі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: OPPO
  • Останні записи

    Новий чіп Apple M4 показує дуже високу продуктивність

    Apple робить щось шалене зі своїм новим чіпом M4. Хоча ми звикли бачити, як нові…

    13.05.2024

    1600-річний камінь із загадковим написом знайшли в англійському саду

    Чоловік в Англії, що пропалює свій сад, зробив унікальне відкриття. Він знайшов старий камінь із…

    13.05.2024

    Опубліковано зображення першого ноутбука на Snapdragon X Plus

    У мережі з'явилися якісні зображення ноутбука Lenovo IdeaPad Slim 5, побудованого на базі процесора Qualcomm…

    13.05.2024

    Що відомо про iPhone 16 Pro: характеристики, ціна, дата виходу

    Численні інсайди вказують на те, що в цьому поколінні найочікуваніший флагман отримає новий дизайн, збільшений…

    13.05.2024

    Нові iPad Pro отримають лише одну камеру: чому Apple відмовилася від ширококутної камери

    Нещодавнє оновлення iPad Pro стало одним із найбільш значущих за останні роки: яблучні планшети отримали передові процесори…

    13.05.2024

    OnePlus 13 і OnePlus 13R отримають різний дизайн

    На початку цього року китайська компанія OnePlus випустила на світовий ринок свій новий флагманський смартфон…

    13.05.2024