Огляд Lenovo ThinkBook 16p G3 – рішення для виняткової продуктивності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З’явившись на ринку у 2019 році, ThinkBook поєднав в собі досвід ThinkPad із сучасними потребами молодих професіоналів. Ця серія ноутбуків пропонує стильний дизайн, надійні матеріали та високу продуктивність. За роки свого існування ThinkBook завоював довіру користувачів і став незамінним помічником у сферах бізнесу, освіти та творчості.

Позиціонуючись як бренд, що поєднує надійність із стильним зовнішнім виглядом, ThinkBook продовжує залишатись на передовому фронті технологічних інновацій, щоб задовольнити потреби сучасного світу і допомогти вам досягти своїх професійних та особистих цілей. У нашому огляді ми розкриємо всі ключові особливості флагманського ThinkBook 16p G3, щоб ви склали власне враження про цей пристрій і вирішили, чи вартий він вашої уваги.

Екран та дизайн

У Lenovo ThinkBook 16p G3 встановлено великий IPS-дисплей, що характеризується роздільною здатністю 2560 х 1600 (WQXGA). Яскравість складає до 400 ніт. У моделі хороше калібрування з коробки – охоплення sRGB складає 100 відсотків. Окрім цього, підтримується технологія Dolby Vision.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Модель має стильний дизайн, натхненний модельним рядом ThinkPad, але при цьому досить самобутній. Сріблястий корпус моделі створено з алюмінію. Тут встановлена повнорозмірна клавіатура, є LED-підсвітка – і так, це традиційна, звична для користувачів ThinkPad клавіатура компанії Lenovo.

Апаратне забезпечення

У нашій конфігурації за роботу моделі відповідальний процесор AMD Ryzen 9 6900 HX, в оснащення якого входить 8 фізичних ядер, тобто 16 віртуальних потоків. У парі з процесором працює 32 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5 з частотою 6400 МГц, яка розпаяна на материнській платі.

За графічну складову відповідальна відеокарта NVIDIA RTX 3060 з 6 ГБ відееопам’яті (також варто згадати, що тут і інтегрована відеокарта дуже непогана – AMD Radeon 680M). Об’єм внутрішньої пам’яті може складати від 512 ГБ до 1 ТБ – зрозуміло, тут використовується SSD-накопичувач. За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 71 Вт/год.

Інтерфейси та фішки

У будь-якому ноутбуку досить важливо при покупці звертати увагу на набір роз’ємів та інтерфейсів. Так, в оснащення ThinkBook 16p G3 входять два USB 3.2 Gen2, один USB-C 3.2 Gen2, один USB 4 та jack 3.5 мм для підключення навушників. Окрім цього, варто згадати про джек 3.5 міліметра для підключення навушників, а також HDMI для підключення зовнішніх моніторів. З бездротових стандартів слід згадати про Bluetooth 5.2 та Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6).

Досить важливо згадати і про безпекові фішки – так, модель оснащена TPM 2.0, що забезпечує сумісність з Windows 11. Є сканер відбитків пальців та Kensington Lock. Також слід згадати про те, що модель має широкий ряд сертифікацій, у тому числі TÜV Rheinland Low Blue Light, що означає, що його екран має знижений у порівнянні з конкурентами рівень шкідливого синього випромінювання.

Висновки

Lenovo ThinkBook 16p G3 – цікавий варіант ноутбука для потенційних покупців, які шукають поєднання стильного дизайну і надійних матеріалів з високою продуктивністю. Він заслуговує уваги завдяки просунутим характеристикам, широкому набору фішок, стильному дизайну, непоганому дисплею, тощо. Якщо вас задовільняє сукупність вартості та характеристик даної моделі, можна сміливо розглядати її як варіант для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.