Огляд KIVI 50U750NB – великий доступний 4K-телевізор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Телевізор з роздільною здатністю 4K – це зараз той стандарт, на який потрібно орієнтуватись, щоб мати запас на майбутнє. При цьому бажано, щоб телевізор був ще й досить великим, і за ним було комфортно як переглядати фільми чи серіали, так і грати в консольні ігри. Нам вдалось протестувати доступне рішення KIVI 50U750NB, яке має роздільну здатність 3840 x 2160 пікселів, при цьому оснащене діагоналлю 50 дюймів. Вартість телевізора складає близько 18000 гривень.

Дизайн та комплектація

Модель виглядає досить красиво – спереду це “суцільний дисплей”, адже товщина рамок справді дуже незначна. Слід зазначити, що на дисплей поширюється трирічна гарантія. У телевізор вбудований кабель живлення 220W. Окрім пульта, є також вбудована кнопка увімкнення та навігації.

У комплекті з телевізором поставляється акуратний пульт дистанційного управління, який оснащується диском навігації, кнопками для регулювання гучності та елементами управління для Android TV. Окрім цього, є окремо виділені кнопки для запуску відеосервісів, таких як YouTube та Netflix, а також Google Assistant для голосового керування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Екран та програмне забезпечення

Модель оснащена 50-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 4K (окрім цього, є моделі з діагоналлю 43 та 65 дюймів). Тут встановлена матриця Direct LED з приємними кольорами та хорошими кутами огляду. Покриття sRGB складає 95 відсотків. У цілому, це непоганий, хоч і не найкращий, екран для геймінгу, перегляду фільмів, серіалів, тощо. Варто також зазначити, що при використанні з Android сервіс AIDA демонструє 1080P, і можливо, що у випадку з цією ОС для досягнення 4K використовується апскейлінг.

З коробки модель поставляється з операційною системою Android 11, і це відносно непогано для Smart TV. Є підтримка як української, так і англійської мови. У моделі є підтримка Air Mouse, Chromecast, з коробки встановлено ряд онлайн-кінотеатрів та сервісів від компанії Google. При бажанні на телевізор можна встановити ігри, але це, по суті, смартфонні проекти, і для повноцінного геймінгу, звісно, потрібно підключити потужну зовнішню консоль.

Звук та роз’єми

Модель оснащена акустичною системою від JVC, що можна зрозуміти з напису “sound by JVC” на рамці телевізора. Потужність аудіо складає 24W, і це забезпечує справді гучний звук. Зі звуком тут все справді добре – по суті, покупка зовнішнього саундбара необов’язкова.

Телевізор оснащений інтерфейсами RJ-45, USB, Ethernet, jack 3.5 мм, Wi-Fi та Bluetooth. Окрім цього, є звичний роз’єм для антени. У цілому, набір роз’ємів та інтерфейсів у телевізорі цілком достатній, і його повністю вистачить для усіх потреб середньостатистичного користувача.

Висновки

У цілому, телевізор KIVI 50U750NB можна назвати нормальним варіантом за свою ціну. Тут адекватна матриця, дуже хороший звук і приємний дизайн, щоправда, цей телевізор краще використовувати з зовнішньою консоллю, а не з вбудованим програмним забезпеченням. У випадку, якщо вам підходять характеристики цієї моделі, і ви, порівнявши її з конкурентами, готові її придбати – це буде непоганим вибором.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.