Огляд Xiaomi Mi Band 8: все як ми любимо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технічні характеристики Xiaomi Mi Band 8Дисплей: AMOLED 1,62 дюйма, роздільна здатність 490х192 пікселів, частота 60 ГцРозміри і вага: 48 × 22.5 × 10,99 мм, 27 грамівДатчики: пульсометр, пульсоксиметр, акселерометр, гіроскопЗв’язок: Bluetooth 5.1Батарея: 190 мАгТепер не тільки на зап’ясті

На перший погляд, жодних змін: витягнута капсула на силіконовому ремінці, 1,62-дюймовий дисплей з видатним “підборіддям” – здалеку має вигляд як Xiaomi Smart Band 7 (це офіційна назва, але в народі звикли до “Mi”). З браслетом так само можна плавати в басейні, митися в душі. Забезпечено захист до 5 атмосфер.

Але є важлива відмінність – нове кріплення ремінця на Xiaomi Mi Band 8. Механізм схожий на кріплення в Apple Watch: натиснули кнопку – потягнули. Щоб закріпити, просто вставляємо до клацання. Можна комбінувати кольори двох половинок ремінця, брати з різною фактурою. На AliExpress уже повно шкіряних, нейлонових, сталевих аксесуарів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше Mi Band представляв капсулу, яку треба було запхати в суцільний силіконовий ремінець. Капсула могла випасти. Нове кріплення тримає надійніше. Врахуйте, старі кріплення до Xiaomi Mi Band 8 не підійдуть, при переході на новий браслет можна продавати всю накопичену колекцію.

Базових забарвлень два: чорне і золотисте з білим ремінцем. Поверхня глянсова і тепер не прикрита, а значить, буде дряпатися при ударах. Пристрій цілком зроблений із пластику. Зате має дорожчий вигляд, особливо золотиста версія.

Браслет став ближчим до поняття “аксесуар” – і під цю справу Xiaomi вирішила перетворити Mi Band 8 на кулон.

Продаються спеціальні ланцюжки, до яких кріпиться пристрій. У такому вигляді Mi Band бовтається на грудях. У застосунку Mi Fitness (про нього далі) можна виставити режим підвіски, і тоді екран буде постійно горіти – щоб усі бачили ваш смак у циферблатах. У такому режимі браслет рахує кроки, але не пульс, а для перегляду сповіщень його потрібно піднімати рукою і підносити до обличчя. Дивне рішення.

Так і бачу дівчину в розкішній сукні та з витонченим золотим ланцюжком, на якому бовтається подряпаний шматок пластику за 1500 гривень. Серйозно, навіщо?

Разом можна браслет носити на руці, можна на шиї. Третій варіант – на нозі. Під новинку Xiaomi випустила прищіпку, куди можна вставити браслет і закріпити на кросівках. Так Mi Band 8 буде точніше рахувати кроки, навантаження на ноги, довжину кроку, постановку стопи та інші вузькопрофільні метрики. Бігуни оцінять.

Головна причина взяти Mi Band 8

Ні, не ціна – новинка коштує рівно стільки ж, скільки і Xiaomi Smart Band 7. Головна причина – дисплей. Він залишився таким же за розміром, але тепер яскравіший на 20% і працює з частотою оновлення зображення 60 Гц замість 30 Гц.

Ви користувалися смартфоном з екраном 120 Гц після 60 Гц? Ось відчуття ті самі. Плавні анімації без ривків, додатки відкриваються швидше, немов гаджет прискорився вдвічі. Просто гортати екрани на Xiaomi Mi Band 8 – уже приємно. Ефект видно неозброєним оком.

Ось тільки в смартфон ми встромляємо постійно. Як користуємося браслетом? Прочитати повідомлення, подивитися час, запустити тренування або таймер. Більшість дій короткі, картинка статична. Але все ж дрібниці важливі, і якщо ви хочете “преміальних” відчуттів без переплати за дорогі Apple Watch – ось недорогий варіант.

Якщо гортати текст повідомлень, екран працює на 30 Гц. Анімації помітно пригальмовують. Можливо, це баг, який виправлять з оновленнями.

Збільшена з 500 до 600 ніт яскравість не менш важлива. Тепер шанс прочитати текст під сонцем з першої спроби вищий. Під час бігу на вулиці ви швидше розрізняєте цифри. Є й Always-On Display (постійно ввімкнений екран, AoD), він з’явився в минулому поколінні. Такий самий тьмяний, яскравості вистачає тільки в приміщенні.

Третє корисне оновлення – автояскравість. Браслет сам підбирає яскравість дисплея залежно від освітлення навколо. Вночі знижує до мінімуму, щоб не сліпити очі.

Єдине, що очікували і не отримали в Xiaomi Mi Band 8 – широкий дисплей. Як у Huawei Band 8 або Xiaomi Smart Band 7 Pro. На вузькому екранчику “вісімки” весь текст не поміщається, розриви і переноси рядків заважають сприйняттю. Для читання повідомлень краще підходять інші пристрої.

Також Xiaomi випустила нові циферблати, у застосунку Mi Fitness ще сотні. Більшість із них – мотлох, але є багато красивих, є такі, що налаштовуються. У кожного свій режим AoD. Є навіть чотири циферблати з іграми: можна зіграти в “2048” прямо на зап’ясті. Або відправити кулю в лунку. Геймплей примітивний, але скоротати півгодини в метро або в літаку, де немає інтернету – стане в пригоді.

Вміє все те ж саме

Повсякденні завдання

Зміни в інтерфейсі Xiaomi Mi Band 8 незначні, а функціонально цей той самий смарт-браслет за копійки.

можна читати сповіщення, але відповідати не можна – хоча Huawei Band 7 вміє;можна запускати таймер і встановлювати будильники. Вібрація потужна, довіряв їй пробудження кілька разів – відчувається крізь сон;є ліхтарик (екран світиться білим кольором);

Mi Band 8 зліва, Mi Band 7 Pro справа

управління камерою смартфона. Працює навіть з iPhone: натиснули кнопку на браслеті – айфон зробив фото. із зап’ястя можна перемикати музику, переглядати погоду.

У моєму випадку погода не відображалася – можливо, глюк прошивки. Виправлять.

Здоров’я і спорт

Xiaomi Mi Band 8 у фоні вимірює:

пульс – порівнював із медичними приладами, у спокої точність висока;вміст кисню в крові (SpO2) – у мене не опускався нижче 95%, норма;якість сну – рахує тривалість, фази, підйоми. Діаграму фаз сну і час можна подивитися прямо на екрані браслета, не треба лізти в смартфон.рівень стресу.

Як працює з iPhone і що з NFC

Щоб увімкнути браслет, після розпакування його потрібно підключити до зарядки. Для синхронізації зі смартфоном необхідно завантажити застосунок Mi Fitness. Попередній браслет ще працював із Zepp Life, для новинки такої можливості поки немає. Але з виходом Xiaomi Mi Smart Band 8 на глобальний ринок чекаємо і Zepp Life.

Mi Fitness доступний як для Android, так і для iOS. В останньому випадку – з мінімальними обмеженнями. Наприклад, зараз не можна вибрати додатки, від яких будуть приходити повідомлення. У списку поки тільки китайські месенджери і соціальні мережі. Щоб вибрати від Telegram, WhatsApp та інших, треба поставити галку на “Інші” – і тоді на браслет сипатимуться взагалі всі пуші.

Поки браслет представлений тільки в Китаї – з усіма наслідками, що випливають з цього: немає української або російської мови, є непотрібні в Україні китайські застосунки. Щоб встановити хоча б англійський переклад, потрібно на смартфоні перемкнути системну мову на англійську. Погодьтеся, незручно. Але глобальний анонс має відбутися скоро, і навіть якщо ви купите китайський Mi Band 8 зараз, він отримає повноцінну підтримку української мови. Можливо, коли ви читаєте цей огляд, усе є. Перевіряйте.

Як завжди, Xiaomi випустила дві версії фітнес-браслета: з NFC і без NFC. У першому випадку за додаткові 50 юанів (~300 гривень) ви отримуєте мікрофон, голосового помічника і прив’язку безконтактних карт.

Але помічник розуміє тільки китайську мову, а прив’язати можна транспортні карти або ключ від авто. Поки бачиться як щось неймовірне. Хоча Mi Band 8 точно з’явиться в Україні. Загалом, стежимо.

Зараз же можна спокійно економити і брати звичайну версію Xiaomi Mi Band 8 без NFC. Ви нічого не втратите.

Живе довше за “сімку”

Час роботи Xiaomi Mi Band 8 підріс: до 16 днів у щадному режимі і до 6 днів – з усіма ввімкненими датчиками і AoD.

Я завжди вмикаю всі фонові вимірювання. У такому жорсткому режимі Xiaomi Mi Band 7 прожив у мене 5 днів. Mi Band 8 – 6 днів. Не бачу сенсу відключати фонові функції, якщо ви живете в місті. Розетка або порт USB ноутбука завжди поруч. Ось якщо зібралися в похід і потрібно вичавити автономність, а моніторинг сну і SpO2 не такий важливий – можна їх відключити. Погравши з перемикачами фонової активності, можна домогтися оптимальної автономності.

Заряджається Xiaomi Mi Band 8 від спеціального кабелю з магнітним кріпленням. Можна і від “сімки”, але треба притримувати руками – незручно. Зарядка прискорилася, тепер з нуля до 100% достатньо почекати всього годину.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.