Огляд Razer Anzu – чи варті геймерські смарт-окуляри вашої уваги?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окуляри-гарнітура – це досить цікава концепція, в рамках якої ви отримуєте пристрій формату “2-в-1” – звичайні окуляри, у які можна вставити власні лінзи, але які пропонують і функціонал бездротової гарнітури, адже у них є мікрофони та динаміки, які при цьому дають можливість чути майже все, що відбувається навколо. Такий пристрій непогано підійде для відеоконференцій, перегляду відео, і загалом дасть можливість “розвантажити” вуха людям, які звикли постійно використовувати навушники.

Щоправда, якщо такий пристрій випускає компанія, яка спецілізується на геймерських девайсах, і відповідно позиціонує його, виникає резонне питання – а що цей пристрій може запропонувати в ігровому плані, і чи взагалі коректно позиціювати ці окуляри як “ігрові”? Ми протестували смарт-окуляри Razer Anzu і готові поділитися з вами своїми враженнями від використання цього пристрою, щоб ви склали про нього свої враження та вирішили, чи вартий він вашої уваги.

Налаштування і сенсорне керування

Є два способи налаштування Razer Anzu. Їх можна напряму підключити через Bluetooth до ноутбука чи смартфона, або ж використати мобільний додаток компанії Razer. При підключенні через додаток спершу виникли проблеми, але пряме підключення як до ноутбука, так і до смартфона, не супроводжувалось жодними проблемами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо мова про сенсорне керування, то варто зазначити, що хоч навушники “на папері” підтримують одинарний, подвійний та потрійний тап, на практиці потрібно затримувати палець для спрацювання. За замовчуванням, подвійний тап перемикає на наступну пісню, потрійний тап – на попередню, а потрійний тап з довгим затисканням перемикає режим на ігровий. Довгий тап вмикає налаштованого голосового асистента – на смартфона це Google Assistant.

Комфорт при використанні

У будь-яких, у тому числі розумних та ігрових окулярах дуже важливий комфорт при використанні, адже від цього суттєво залежить, як ви будете себе почувати після повного робочого дня в таких окулярах. Справді, який сенс з усіх смарт-фішок, якщо ви просто втомлюєтесь від використання девайса?

Так, Razer Anzu “розвантажують” вуха, принаймні частково замінюючи навушники, але потрібно розуміти, що вони відчутно масивніші за традиційні окуляри. Найскладніше у цьому питанні – зрозуміти, чи не будете ви втомлюватись від них, адже для цього потрібно протестувати їх протягом дня. У моєму випадку все було досить непогано, але слід розуміти, що це дуже індивідуально, і бажано протестувати їх протягом тривалого часу перед покупкою.

Ігровий режим

В окулярах підтримується “ігровий режим”, і компанія Razer заявляє, що у цьому режимі модель забезпечує “аудіо з низькими затримками”. Більше того, у Razer заявляють, що це найкращий показник на ринку – 60 мілісекунд. По суті, це і є те, що робить ці смарт-окуляри ігровими.

Спробувавши пограти в ньому в декілька ігор як на смартфоні, так і на ноутбуці, можна впевнено сказати, що затримки відчуваються. На жаль, навіть найкращий показник на ринку (як заявляє Razer, бо, на жаль, можливості порівняти зі всіма конкурентами не було), все ще справляється справді погано. Тим не менше, це значно краще, ніж без нього. Словом, якщо ви розглядаєте ці окуляри, як ігровий девайс – не варто. Ви, скоріш за все, будете розчаровані затримками.

Якість звуку

Якщо ж мова не про ігровий режим, а про функціонал, якого особисто я справді очікував – відтворення звуку, спілкування по відео та аудіозв’язку, то все чудово. Очікувано, тут немає “крутого” звуку – він досить посередній, особливо, якщо порівнювати з TWS-навушниками цього цінового сегменту (а Razer Anzu офіційно коштують 199 доларів, а в більшості українських магазинів ціна складає близько 9-10 тисяч гривень). Тим не менше, він досить гучний, і якщо не для музики, то для спілкування, подкастів чи перегляду відео ці окуляри чудово підійдуть.

Слід також зазначити, що модель має підтримку кількох пресетів еквалайзера, але ні один з них не зміг виправити ситуацію з нестачею басу. Окрім стандартного, є пресети “Enhanced Clarity” та “Treble Boost”, і обидва звучать досить схоже. Що приємно втішило – мікрофони, які тут справді на хорошому рівні та забезпечують чудовий користувацький досвід при спілкуванні.

Автономність та процес зарядки

Компанія Razer вказує, що “окуляри не сядуть протягом довгих ігрових сесій”. Насправді, автономність тут дійсно непогана, але не варто розраховувати на щось надзвичайне – близько 5 годин використання вони проживуть, після чого будуть потребувати зарядки.

Найцікавіший момент пов’язаний зі зарядкою, тобто з її способом. Для цього використовується фірмовий кабель, який підключається до USB-A, а з другого боку розгалужується на два конектори, які потрібно підключати до обох дужок Razer Anzu. Це рішення досить громіздке, і не відчувається, що окуляри завдяки цьому заряджаються дуже швидко, тому незрозуміло, чому було обрано саме таке рішення.

Висновки

Словом, Razer Anzu – це неоднозначний і цікавий девайс, який підійде не всім. Ці окуляри варто розглядати як варіант для покупки у випадку, якщо вам підходять усі плюси та мінуси. За повну ціну пристрій явно не варто купувати, але якщо вдасться придбати їх за відчутно дешевшою ціною – ймовірно, покупка буде виправдана.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.