Огляд Philips T8506 – маловідомі, але топові TWS-навушники

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Philips присутня на ринку бездротових навушників і, як виявилось, пропонує дуже навіть непогані рішення (про що ми вам ще розповімо детальніше далі в цьому огляді), але при цьому отримує дуже мало уваги від покупців. Ми протестували бездротові навушники Philips T8506 – навушники Philips, які відносяться до топової категорії та коштують на нашому ринку близько 5-6 тисяч гривень, і готові поділитися з вами своїми враженнями.

Дизайн та комфорт при використанні

Перше, що зустрічає нас з Philips T8506 – зарядний кейс. Він немаленький, але і проблем з поміщенням у кишеню не виникає. Поверхня кейса матова, і, що приємно, не збирає відбитків пальців. Ззаду кейса розташований роз’єм USB-C та світлодіод, який світиться білим кольором при зарядці. Усередині є статусний синій світлодіод та кнопка для запуску парування з Bluetooth-пристроєм, з якого ви хочете відтворювати звук.

 

Самі навушники мають круглу форму та строгий дизайн – тут є лише акуратний логотип компанії Philips, при цьому тач-панелі зроблені з такого самого матового пластику, як і зарядний кейс. Кожен навушник важить по 6.8 грамів, що явно не претендує на рекордно малу вагу, але при цьому вага добре розподілена і неприємних відчуттів при тривалому використанні майже немає – для цього потрібно правильно підібрати одну з шести пар комплектних амбушур різних розмірів. Слід також зазначити, що є пара амбушур “з пам’яттю”, але особисто мені вони не дуже підійшли – з’являлось відчуття чужорідного об’єкта у вушному каналі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Активне поглинання шумів при відтворенні музики та при дзвінках

Якщо мова про сучасні бездротові навушники, особливо топові, активне поглинання шумів – невід’ємна фішка. У Philips T8506 з цим усе добре – є і хороший режим поглинання шумів, і популярний “прозорий” режим. Відсікання шумів увімкнено за замовчуванням, є можливість перемикатись між режимами поглинання шумів за допомогою жестів.

Але варто звертати увагу не лише на поглинання шумів при відтворенні музики, але й на те, як вони відсікають шуми при спілкуванні – іншими словами, як вас буде чути телефонний співрозмовник на шумній вулиці, коли при цьому ще й свистить вітер. У Philips T8506 для цього використовується система з трьох мікрофонів, яка спроектована так, щоб відсікати шуми в середовищі, де є вітер. Якщо говорити про наші тести – навушники справді ефективно знижують шум середовища при розмовах, завдяки чому співрозмовнику значно комфортніше слухати вас.

Якість звуку

Philips T8506 – це справді дорога пара TWS-навушників, і від них очікують відповідної якості звучання. Компанія заявляє, що навушники підтримують “Hi-Res Audio Wireless”, що передбачає підтримку 96 кГц/24 біт або більше, а також підтримку Bluetooth-кодеку LDAC або LHDC. І справді, навушники підтримують не лише звичні AAC та SBC, але й LDAC, що забезпечує максимальний бітрейт 990 Кбіт/с, що утричі більше, ніж в SBC. Слід зазначити, що LDAC підтримується рядом Android-смартфонів, але у випадку, якщо ви користувач iPhone – на жаль, тут залишається лише AAC.

Якщо мова про апаратне забезпечення, тут все також досить цікаво – навушники використовують 13-міліметрові неодимові драйвери. Якщо мова про суб’єктивний користувацький досвід, то я можу впевнено сказати, що навушники змогли вразити своїм “широким звучанням”, причому і високі, і середні, і низькі частоти звучать дуже виражено та чисто. Словом, звук у навушниках, на мою думку, виправдовує високу ціну.

Мобільний додаток та підключення

Для використання усіх можливостей навушників знадобиться мобільний додаток Philips Headphones. Окрім перевірки рівня заряду самих навушників та зарядного кейса, можна також перемикатися між різними режимами поглинання шумів, міняти пресети звучання, тощо.

Для підключення навушники використовують один з останніх бездротових стандартів – Bluetooth 5.2. Є можливість одночасного підключення до двох пристроїв, і все працює чудово: наприклад, ви слухаєте музику на ноутбуці, будучи одночасно підключеними до смартфона – у такому випадку, коли поступить дзвінок, ви його почуєте та зможете одразу відповісти, навіть не дістаючи смартфон, оскільки навушники автоматично переключаться на це джерело звуку.

Автономність

Philips T8056 пропонують просто неймовірну автономність – так, з увімкненим активним поглинанням шумів, при гучності близько 70 відсотків, навушники можуть пропрацювати без додаткової зарядки від кейса близько 5-6 годин. Якщо ж вимкнути активне поглинання шумів, то вийде отримати й усі 7-8 годин автономної роботи, що справді дуже круто.

Загальна автономність з вимкненим активним поглинанням шумів (разом з усіма додатковими зарядками від кейса), складає понад 25 годин. У цілому, якщо використовувати навушники близько 3-4 годин на день, заряджати кейс потрібно буде приблизно раз на тиждень, а то й рідше. Варто також зазначити, що у кейса є підтримка бездротової зарядки.

Висновки

Philips T8506 – це багато в чому справді топові навушники – у них неймовірна автономність, прекрасний звук, стабільне підключення до кількох пристроїв, приємний дизайн, хороші мікрофони та багато інших фішок. Питання у тому, чи звернуть на ці навушники увагу, враховуючи іменитих конкурентів від Sony, Apple, Samsung, тощо, про які всі знають і які розглядають у першу чергу? Сподіваємось, що тепер ви, обираючи топові TWS-навушники, хоч розглянете цю модель Philips як варіант для покупки, бо вона того справді варта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.