Огляд Google Pixel 7 Pro – найкращий камерофон початку 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого року Google презентувала флагманський модельний ряд Pixel 7, який став, по суті, мінорним оновленням у порівнянні з шостим поколінням, але зміг вирішити усі основні недоліки покоління (суб’єктивно, але одним з ключових факторів у цьому плані є дизайн). Ми змогли протестувати Pixel 7 Pro, старшу модель цієї серії, і готові поділитися з вами своїми враженнями.

І ще ми дякуємо магазину PIXOPHONE за наданий на огляд пристрій, і якщо вам треба придбати, обміняти, відремонтувати, доповнити аксесуарами будь-що — вам саме до них!

Дизайн та дисплей

Pixel 7 Pro в плані фізичних габаритів дуже схожий на попереднє покоління. Модель отримала дисплей зі загнутими гранями, а на задній панелі зберігся унікальний дизайнерський елемент Pixel – камера у вигляді “візора”. У нових моделях, на нашу думку, цей елемент виглядає значно красивіше, ніж у шостому поколінні. Задню панель захищає скло Corning Gorilla Glass Victus. Модель захищена від вологи та пилу за стандартом IP68.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На передній панелі розташований OLED-дисплей зі загнутими гранями та мінімальними рамками. Зверху по центру розташована фронтальна камера. Роздільна здатність дисплея складає 1440 х 3120 пікселів, частота оновлення – 120 Гц. Пікова локальна яскравість складає 1500 ніт, максимальна яскравість – 1000 ніт. Підтримується HDR10 та HDR10+. У цілому, дисплей Pixel 7 Pro можна охарактеризувати просто як флагманський, щоправда, варто зазначити, що він справді великий, і у багатьох випадках краще підійде Pixel 7.

Програмне забезпечення та камера

З коробки модель поставляється з чистим Android 13, який буде отримувати 5 років оновлень програмного забезпечення. Система отримала оновлений дизайн, нативну підтримку Spatial Audio та Bluetooth LE. Окрім цього, було покращене вбудоване розпізнавання аудіо, завдяки чому, по суті, модель з коробки має підтримку функціоналу Shazam. Нижче актуальні показники із Antutu:

Смартфон оснащений основною камерою з головним сенсором Samsung GN1, що має роздільну здатність 50 МП (зі стандартним режимом зйомки у 12.5 МП). Окрім цього, є ультраширокий модуль 12 МП і телефото з роздільною здатністю 48 МП. Саме останній модуль змінився найбільш суттєво у порівнянні з попереднім поколінням, отримавши не лише вищу роздільну здатність, але й ширший кут огляду. Роздільна здатність фронтальної камери складає 10.8 МП, і вона майже не відрізняється від минулого покоління. Нижче декілька прикладів фото, у денний період і вночі:

Процесор та автономність

За автономність моделі відповідальний акумулятор об’ємом 5000 мАг, і в плані автономності модель демонструє себе непогано. При потребі, для покращення автономності, можна не лише знизити частоту оновлення до 60 Гц, але й роздільну здатність з 1440p+ до 1080p+. Підтримується швидка зарядка потужністю 23W, щоправда, зі смартфоном не поставляється зарядний блок.

За роботу Pixel 7 Pro відповідальний чіпсет Google Tensor другого покоління, виконаний за 5-нанометровим техпроцесом Samsung. Хоч він не дотягує до топових рішень Qualcomm та Apple, це все одно дуже непоганий чіпсет, який забезпечує чудову продуктивність для усіх задач. Окрім цього, тут встановили дуже просунутий TPU (Tensor Processing Unit), який забезпечує значну продуктивність у задачах, пов’язаних з ШІ.

Висновки

Google Pixel 7 Pro – дуже вдала флагманська модель, яка пропонує дуже збалансовані характеристики, топову камеру, преміальний дизайн і хорошу автономність. Він офіційно не продається в Україні, але якщо Вам вдасться знайти його в Україні за ціною, близькою до рекомендованої, явно варто розглянути цю модель як варіант для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.