Огляд Sony SRS-XE300: колонка від відомого бренду

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Sony – дуже відомий бренд, який у багатьох сферах вважається стандартом якості, особливо у аудіоапаратурі. Нам вдалось протестувати Sony SRS-XE300, яка має захист від вологи, красивий дизайн, непогане керування, хороший звук та швидку зарядку через USB-C, і ми готові поділитися з вами своїми враженнями від використання цього продукту. Не зволікаючи, переходимо до огляду.

Збірка та дизайн

Sony XE300 має чудову якість збірки і відчувається, що ця колонка багато витримає. Компанія використала типове тканинне покриття для отворів динаміка, а кожна друга поверхня вкрита м’яким на дотик прогумованим силіконом. Як результат, це ударостійкий, пило- та водонепроникний за стандартом IP67 пристрій. Що важливо, колонка також захищена від солоної води.

Хоча нам сподобалась збірка колонки, п’ятикутна форма трохи дивна. Через неї її досить важко утримувати однією рукою порівняно з більшістю колонок цього розміру та цінового діапазону. Крім того, вона досить велика. Основне положення, яке передбачено для цієї колонки – вертикальне. Sony стверджує, що п’ятикутна конструкція дозволяє легко “взяти (колонку) і піти”, але вона приблизно вдвічі більша і важча, ніж багато циліндричних портативних Bluetooth-колонок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звук

Sony SRS-XE300 оснащена двома некруглими динаміками “X-Balanced” і двома пасивними випромінювачами для зменшення спотворень і збільшення звукового тиску, що забезпечує багато басів і високоякісний звук. І хоча баси не бумлять і не трясуть стіл, це хороший, солідний рівень басів.

XE300 відтворює відмінні для свого розміру баси, солідні середні і високі частоти, а також має досить збалансований звуковий профіль “з коробки”. Потім ви можете налаштувати все в додатку, приглушити високі частоти, відрегулювати рівень еквалайзера або увімкнути функцію ClearAudio+, яка підлаштовує вихідний сигнал під навколишнє оточення. Колонка звучить найкраще, якщо не перевищувати гучність приблизно на рівні 75-80%.

Також колонку XE300 обладнано лінійним дифузором, який домопагає більш рівномірно розподілити звук в широкому просторі, щоб краще заповнити ним приміщення.

Керування та автономність

Один з найкращих аспектів XE300 – це прості у використанні текстуровані кнопки на бічній панелі. Тут є світлодіодні індикатори для всіх важливих функцій, кнопка, яка показує залишок заряду акумулятора, і перемикач вимкнення мікрофона. Третя кнопка виконує кілька функцій. Ви можете призупинити/відтворити музику, відповісти на телефонний дзвінок, двічі натиснути, щоб пропустити пісню, і навіть натиснути і утримувати, щоб активувати Google Assistant.

Якщо мова про час автономної роботи, Sony обіцяє до 24 годин від одного заряду. Якщо ви ввімкнете гучність на 75%, підкрутите еквалайзер і додасте більше басів за допомогою додатку Sony Music Center, вона пропрацює близько 20 годин. Це значно краще, ніж у багатьох інших моделей з такою ціною. Завдяки швидкій зарядці через USB-C ви отримаєте 70 хвилин відтворення після 10 хвилин зарядки.

Також у колонки є функція Battery Care, яка допомагає уникнути надмірного заряджання, вмикається вона також в додатку. Ще дві опції, присутні в Sony Music Center — це Party Connect та Stereo Pair. За допомогою першої можна через Bluetooth об’єднати до 100 сумісних бездротових колонок, щоб синхронізувати на них музику, а друга дає змогу без дротів з’єднати дві колонки для стереозвуку.

Висновки

Sony XE300 – це непогана Bluetooth-колонка, яка має хороший звук, хороший акумулятор з підтримкою швидкої зарядки, а також хороше управління. До недоліків можна віднести не найзручнішу форму, хоча це суб’єктивно. В цілому, модель можна розглядати, як варіант для покупки, якщо вам імпонує її дизайн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.