Огляд Lenovo Legion 5 Pro 16ITH6H: стильний та потужний ноутбук

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У модельному ряді Lenovo Legion є багато цікавих ігрових ноутбуків, і нам вдалося протестувати одне з них – Legion 5 Pro 16ITH6 Stingray (82JD00FFRA). Модель приваблює не лише своїм апаратним забезпеченням, але й стильним дизайном корпусу та великим набором фішок.

Апаратне забезпечення

Основне в ігровому ноутбуці – не дизайн і не дисплей, а те апаратне забезпечення, яке безпосередньо відповідає за його продуктивність в іграх та інших ресурсовимогливих задачах. За роботу нашої моделі відповідальний процесор Intel Core i7-11800H, в оснащення якого входять вісім фізичних ядер (16 віртуальних потоків). У парі з процесором працює 16 ГБ оперативної пам’яті DDR4, встановлених у двоканальному режимі, чого цілком вистачить для усіх ігор та більшості вимогливих робочих задач.

За зберігання даних відповідальний швидкісний SSD-накопичувач об’ємом 512 ГБ. І основний компонент ігрового ноутбука, відеокарта: тут використовується NVIDIA GeForce RTX 3060, оснащена 6 ГБ відеопам’яті. Підтримується апаратне трасування променів, і у всіх сучасних проектах цей графічний адаптер демонструє чудові результати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Екран та комфорт при використанні

Ноутбук оснащений 16-дюймовим екраном з роздільною здатністю 2560 х 1600 пікселів, контрастність складає 1200:1, яскравість – 500 ніт. Підтримуються технології NVIDIA G-Sync, AMD Freesync, Dolby Vision та VESA DisplayHDR 400. Частота оновлення складає до 165 Гц, що особливо важливо для кіберспортивних проектів.

Стильний дизайн ноутбука можна побачити на зображеннях, але варто зазначити, що він ще й дуже комфортний у використанні. Тут використовується клавіатура Lenovo TrueStrike, яка забезпечує дуже комфортний користувацький досвід, Також варто зазначити, що модель оснащується ігровою аудіосистемою Nahimic, що забезпечує об’ємне звучання. Габарити моделі складають 356 х 264.2 х 26.15 мм, вага – 2.3 кілограма.

Автономність та інтерфейси

За автономну роботу відповідальний об’ємний акумулятор на 80 Вт/г, що забезпечує повний робочий день у змішаному режимі використання (офісні продукти, браузинг, тощо) – близько 6-7 годин. При активному геймінгу автономність, зрозуміло, нижча. Що важливо, модель має підтримку швидкої зарядки.

Ноутбук оснащений двома USB-C 3.2 Gen2 з DisplayPort, має чотири USB-A 3.2 Gen 1, HDMI для підключення до зовнішнього монітора, а також джек 3.5 мм для підключення навушників. Крім цього, варто згадати про підтримку Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6), Bluetooth 5.1 та гігабітного Ethernet.

Висновки

Зважаючи на стильний дизайн, продуктивне апаратне забезпечення, хороший екран та дуже хороший набір інтерфейсів, Lenovo Legion 5 Pro 16ITH6H можна назвати непоганим варіантом для покупки, якщо вам потрібне ігрове рішення. У випадку, якщо вам важливе поєднання професійних можливостей з портативністю та автономністю, ймовірно, варто розглянути інші рішення, але слід розуміти, що вони часто коштують дорожче, ніж ігрові варіанти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.