Огляд смартфона OnePlus 11: першокласна продуктивність, чудові камери

Новий OnePlus 11 оснащений флагманським чіпсетом, відмінним набором камер та гарним дисплеєм. Крім цього, телефон пропонує гарний акумулятор з підтримкою швидкої зарядки потужністю 100 Вт. І все це упаковано в корпус із оновленим дизайном. У сьогоднішньому огляді з’ясовуємо, чи має новинка серйозні недоліки.

Комплектація

Комплект поставки OnePlus 11 є стандартним для китайських смартфонів: є все необхідне, але без додаткових аксесуарів. Він включає:

  • телефон;
  • потужний зарядний пристрій на 100 Вт;
  • шнур USB Type-C;
  • інструмент для виймання SIM-картки;
  • документацію.

Дизайн

Смартфон отримав фірмовий повзунок, за допомогою якого легко перемикати звукові режими. Фото: igeekphone.com

Зовнішній вигляд OnePlus 11 ненабагато відрізняється від OnePlus 10 Pro: скляна передня панель з невеликим отвором у лівому верхньому кутку під селфі-камеру, скляна задня панель чорного або зеленого кольору з логотипом бренду по центру та металевий каркас.

Головна відмінність – новий круглий модуль камери із нержавіючої сталі. Він містить три датчики зображення та подвійний LED-спалах. По центру нанесено логотип шведського виробника фотообладнання Hasselblad. У співпраці з цією компанією було розроблено камеру пристрою.

Смартфон у зеленому кольорі отримав глянсову поверхню, що притягує плями. При виробництві моделі чорного кольору використовувалася ексклюзивна технологія, в результаті задня кришка має шовкове покриття, що мерехтить при попаданні на нього світла під певним кутом. На ньому непомітні відбитки пальців.

Каркас OnePlus 11 виготовлений з металу. На правій стороні фірмовий слайдер для перемикання звуку: безшумний, вібрація зі звуком. На нашу думку, це дуже зручно. Під ним розташована клавіша живлення. На протилежному боці – кнопки регулювання гучності.

Верхня та нижня частини мобільного телефону містять незалежні отвори для динаміків. Стереодинаміки отримали довгоочікуване оновлення, зокрема низькочастотний алгоритм NLC. Якість і гучність звуку помітно покращали.

Зверху розташовано отвір мікрофона, внизу – порт USB-C, основний мікрофон і лоток для карт.

У смартфоні використовується оптичний сканер відбитків пальців під дисплеєм. Він традиційно один із найшвидших у галузі.

Вага у OnePlus 11 відчутна: 205 р.

Загалом якість складання та матеріалів на високому рівні.

Дисплей

Новинка оснащена якісною AMOLED-матрицею виробництва Samsung. Фото: igeekphone.com

На передній панелі OnePlus 11 встановлений 6,7-дюймовий вигнутий AMOLED-екран з роздільною здатністю 3216×1440 та високою щільністю пікселів у 525 ppi. Він дає дуже чітку картинку.

Дисплей підтримує частоту оновлення до 120 Гц і оснащений технологією LTPO3.0, а значить може регулювати частоту кадрів залежно від контенту. У випадках, коли висока частота оновлення не потрібна (наприклад, при використанні функції Always-on display, «Завжди на дисплеї»), екран працює на 1 Гц для економії батареї.

Це не найяскравіший дисплей: для приміщення цілком достатньо, але ви можете зіткнутися з труднощами під час використання його під прямим сонячним промінням.

Є підтримка Dolby Vision і HDR10+ для максимальної насолоди якісною картинкою при перегляді відео.

Батарея

OnePlus 11 оснащений стандартним для флагманських телефонів Android акумулятором ємністю 5000 мА · год.

Цілої батареї вистачає на:

  • 10 годин 47 хвилин перегляду відео;
  • 13 годин 33 хвилини веб-серфінгу;
  • 5 годин 21 хвилину 3D-ігор.

Швидкість зарядки вище, ніж у OnePlus 10 Pro: 100 Вт проти 80 Вт. Є підтримка фірмового протоколу швидкої зарядки SuperVOOC (це означає, що при використанні адаптера стороннього виробника смартфон заряджатиметься повільніше). Комплектний блок живлення зарядив OnePlus 11 із 5% до 58% за 10 хвилин. За 20 хвилин телефон дістався до 96%, а для повної зарядки потрібно лише 22 хвилини.

Продуктивність

OnePlus 11 побудований на мобільній платформі Snapdragon 8 другого покоління ( за продуктивністю потужніше лише Apple A16 Bionic ) з графічним процесором Adreno 740. На вибір є три версії: 12/16 Гб оперативної пам’яті та 256 Гб внутрішнього сховища або 12 Гб + 12 Гб. Можливість встановлення карток пам’яті не передбачена. Об’єму оперативної пам’яті більш ніж достатньо: велика кількість програм може працювати у фоновому режимі (до 44 за заявою виробника).

Всі моделі OnePlus 11 поставляються із сховищем UFS 4.0. Цей новий стандарт забезпечує вдвічі більшу швидкість, ніж UFS 3.1 у OnePlus 10 Pro, досягаючи 4200 Мбайт/с для читання та 2800 Мбайт/с для запису. Оперативна пам’ять OnePlus 11 також відноситься до більш швидкого типу LPDDR5X, забезпечує приріст швидкості на 33% і енергоефективності на 20% в порівнянні з попереднім поколінням.

Продуктивності смартфона достатньо для виконання будь-яких завдань. Наприклад, у грі Honor of King середня частота складає 119,9 кадрів за секунду. Роздільна здатність і якість зображення високі, лагів немає. Що стосується нагрівання, то температура в гарячій точці передньої частини становить 35,7 градуса Цельсія, а в задній – всього 34,6 градуса Цельсія. Відчувається лише невелике тепло, дискомфорту немає.

Загалом потужний процесор у поєднанні з 12/16 Гб оперативної пам’яті можна назвати стелі продуктивності мобільного телефону.

Камери OnePlus 11

Логотип Hasselblad забезпечує високу якість зображень. Фото: igeekphone.com

Oneplus 11 отримав задній модуль із трьома камерами. Основний датчик являє собою 50-мегапіксельний Sony IMX890 з оптичною стабілізацією та фазовим автофокусуванням. Надширококутна камера отримала роздільну здатність 48 Мп і може фокусуватися на відстані до 3,5 см, так що за її допомогою ви можете робити чіткі макрознімки. Третя камера – це 2-кратний зум-об’єктив з роздільною здатністю 32 Мп, який ідеально підходить для портретної зйомки.

У програмі передбачено два портретні режими: 1X і 2X. 1X імітує об’єктив Hasselblad XCD 3,5/30 мм, а 2X – Hasselblad XCD 2,8/65 мм із крутим боком. Доступне калібрування кольору Hasselblad – ваші фото максимально точно передаватимуть кольори, як вони є в реальності (а значить, фотографії заходів можна буде не підписувати фразами «знову телефон з’їв усі кольори, було набагато красивіше»).

Основна камера робить при денному світлі чудові знімки з великою кількістю деталей, чудовим динамічним діапазоном, яскравими кольорами.

Навіть у похмуру погоду кольори досить насичені та яскраві. Фото: igeekphone.com

Те саме можна сказати і про зображення при слабкому освітленні. Їх якість зберігається на хорошому рівні, кольори, як і раніше, красиві, динамічний діапазон краще, ніж у інших телефонів у цьому діапазоні (наприклад, iQOO 11).

Навіть під час зйомки в темний час доби виходять збалансовані зображення. Фото: igeekphone.com

Надширококутна камера нарівні з основною: динамічний діапазон і кольори такі ж добрі, чіткість на висоті, зображення наповнені деталями.

Приклад надширококутного знімка. Фото: igeekphone.com

Портретні знімки нам також дуже сподобалися: виявлення країв чітке, розмиття фону природне. Фотографії добре деталізовані, а кольори насичені.

16-мегапіксельна передня камера робить красиві Selfie. Деталей достатньо: при збільшенні можна побачити окремі волоски бороди. Шкіра виглядає природно.

Підсумки

OnePlus 11 легко рекомендувати для покупки. Фото: igeekphone.com

OnePlus 11 – один із найкращих флагманських телефонів Android на даний момент. Він підійде для тих, хто хоче отримати максимальну продуктивність, швидку зарядку та відмінні камери.

Плюси OnePlus 11:

  • телефон може працювати цілий день і дуже швидко заряджається;
  • першокласна продуктивність;
  • відмінний набір камер;
  • додаткові функції: стереодинаміки, модуль NFC для безконтактних сплат, остання версія Android 13.

Мінуси OnePlus 11:

  • не підтримує бездротову зарядку;
  • 3,5-мм аудіороз’єм відсутній;
  • немає слота для карт пам’яті (але навіть у базовій версії 256 Гб внутрішнього сховища).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я