Огляд Nothing Ear (stick) – вбивці Apple Airpods

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дизайнерські гаджети – це майже завжди про стиль, незвичайні матеріали, яскравий колір та інші фішки, які можуть залучити певну аудиторію. Але в нас на огляді дещо цікавіше. Бездротові навушники Nothing Ear (stick) виходять за рамки стереотипів про дизайнерські навушники. Вони мають набагато більше, ніж гарний зовнішній вигляд. Що саме? Читайте огляд до кінця – і все дізнаєтесь.

Комплект поставки та перше враження

Ви ж пам’ятаєте, скільки вражень ми мали від дизайну перших навушників компанії Nothing? У випадку з Насінг Стік відчуття дуже схожі. Ці навушники неможливо сплутати з безліччю інших пристроїв, які копіюють один одного. В упаковці ховається гаджет із фірмовим прозорим дизайном та незвичайним механізмом розкриття.

Формою кейс гаджета нагадує невеликий тубус. Таке деякі компанії вже робили і раніше, але у випадку з Nothing реалізація більш вдала. Кейс відкривається швидко, лише одним рухом – поворотом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дизайн та ергономіка

Компанія Nothing під час презентації цих навушників зазначала, що мала просту мету: повернути користувачам задоволення від технологій. І треба визнати, що у дизайнерів та інженерів компанії це вийшло.

Крім прозорого дизайну, навушники виділяються кольоровими точками: на правому – червона, а на лівому – біла. Це допомагає швидко визначати де який навушник і вносить легку нотку кіберпанку.

Самі навушники компактні та легкі: кожен важить лише 4,4 грами. Навушники виконані у вигляді вкладишів без силіконових амбушюр та мають масу переваг за рахунок цього. Ергономічна форма робить посадку надійною та комфортною. Стики не випадають ні при швидкій ходьбі чи пробіжці, ні за інших активностей.

Звук

Якщо для своїх перших навушників компанія Nothing використовувала вже готові драйвери (але значно попрацювала над якістю звуку спільно з хлопцями із Teenage Engineering), то у випадку з Nothing Ear stick інженери запропонували власну розробку. В результаті навушники отримали нестандартні випромінювачі діаметром 126 мм. Чи забагато для компактних вкладишів? Може бути. Але якісний звук все виправдовує.

Так, у Насінг Іа Стік якість звуку відмінна. Звук вийшов збалансованим, все чітко та деталізовано. Для підключення використовується модуль Bluetooth 5.2, а для передачі звуку кодеки SBC і AAC. Крім того, є цікава технологія Bass Lock. Розумні алгоритми аналізують положення та нахил навушника у вушній раковині та підлаштовують криву еквалайзера. Це дозволяє мінімізувати втрату низьких частот та видавати оптимальну якість звуку.

Підключення та налаштування

Перше, що варто знати про навушники Насін – це наявність захисту від вологи та поту за стандартом IP54. А отже, керувати ними можна навіть із мокрими пальцями. І практично це дуже зручно. Далі ще один бонус. Ці вкладки немає сенсорного управління. Усі маніпуляції проводять через фізичні натискання на «ніжки».

Підключити навушники до смартфону можна за допомогою фірмової програми Nothing X. У нього інтуїтивно зрозумілий інтерфейс і вбудований еквалайзер, який дозволяє за пару кліків налаштувати навушники під себе та знайти оптимальну звукову схему. А ще додаток показує рівень заряду акумулятора кожного навушника та кейсу, дає можливість оновлювати програмне забезпечення та надає інші корисні підказки.

Якщо у вас смартфон на ОС Android, то, крім додатка, можна використовувати швидке сполучення через функцію Fast Pair. До комп’ютера або ноутбука на ОС Windows навушники Насінг Іа Стік також підключаються без проблем за допомогою технології Microsoft Switch Pair.

А от якщо потрібно швидко витягнути навушники з вух, то вимикати їх наперед не потрібно. Гаджет має вбудований детектор зняття: програвання музики автоматично зупиняється, як тільки ви їх виймаєте. І знову запускається, коли вставляєте навушники назад.

І, звичайно, кілька слів про дзвінки. З цим у Насінг Еар Стік все чудово: для дзвінків та розмов інженери компанії оснастили цей гаджет технологією Clear Voice і одразу трьома мікрофонами. Один відповідає за усунення зовнішніх шумів (у тому числі від вітру), другий за передачу голосу, третій за фокусування на голосі.

Автономність

Навушники Nothing Ear stick у плані автономності вийшли дуже вдалими. На одному заряді вкладки пропрацюють до 7 годин, а разом із зарядним чохлом цей час збільшиться ще на 22 години. Тобто в сумі – 29 годин!

Та й після заповнення заряду все добре. Навушники Nothing Ear (stick) підтримують швидку зарядку. Усього 10 хвилин — і дві години прослуховування музики гарантовано. А ось бездротової зарядки у гаджета немає: коли створюєш навушники з унікальним дизайном, чимось доводиться жертвувати. Але це навряд можна приписати до недоліків.

Підбиваємо підсумки

Компанія Nothing прямо зараз активно розвивається і створює унікальну екосистему із справді крутих як у плані дизайну, так і в плані можливостей гаджетів. І якщо ви придбаєте хоча б один з їх перших пристроїв, то точно доторкнетесь до історії. Хто знає, може, через 10-20 років ці навушники вважатимуться ще легендарнішими?

А прямо зараз у вас є унікальна можливість придбати Nothing Ear (stick) з дуже приємною знижкою на замовлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.