Огляд Lenovo ideapad Flex 5i: хороший варіант для робочих задач

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Lenovo на ринку ноутбуків далеко не перший рік, і серед українських користувачів це дуже популярний бренд. Ми протестували цікаве робоче рішення Lenovo ideapad Flex 5i 12ITL05 (82HS017CRA) та готові розповісти, чим нам сподобався цей ноутбук.

Дизайн та дисплей

Ноутбук Lenovo ideapad 5i 14ITL05 має строгий офісний сірий дизайн – лише кнопки клавіатури та рамки дисплея тут чорного кольору. На робочій панелі, окрім клавіатури та трекпада, є сканер відбитків пальців та два динаміки, а також акуратна вставка з логотипом компанії Lenovo. На кришці ноутбука також є лише акуратний логотип компанії, розташований у верхньому лівому куті.

Lenovo ideapad 5i 14ITL05 оснащений сенсорним Multi-Touch дисплеєм з роздільною здатністю FullHD. Тут використовується IPS-матриця, яка, на нашу думку, не найкраще підходить для задач, пов’язаних з кольорами (редагування фото, кольорокорекція, тощо), але чудова для повсякденної роботи з текстом, програмування та мультимедійних задач.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апаратне забезпечення

За роботу ноутбука відповідальний досить потужний, але при цьому енергоефективний процесор Intel Core i7-1165G7, який оснащений 4-ма ядрами та 8-ма віртуальними потоками. У парі з процесором працює 16 ГБ оперативної пам’яті DDR4 з частотою 3200 МГц.

За графічні задачі відповідає дискретний графічний адаптер NVIDIA GeForce MX450, який забезпечує хорошу продуктивність у не дуже вимогливих задачах. Можна пограти у старіші проекти, або ж у кіберспортивні дисципліни – з цим немає жодних проблем, щоправда, для геймінгу у сучасні проекти слід вибрати більш продуктивне рішення. Об’єм SSD формату M.2 у цій моделі складає 512 ГБ, чого цілком достатньо для більшості користувачів.

Програмне забезпечення та фішки

З коробки модель поставляється з операційною системою Windows 11 (версія Home). Очікувано, тут є модуль апаратного шифрування TPM 2.0, який необхідний для повноцінної роботи цієї ОС.

До фішок моделі слід віднести стереодинаміки (кожен по 2W), з підтримкою Dolby Atmos. Ми вже згадували про сканер відбитків пальців, який дозволяє швидко входити в систему – окрім нього, є веб-камера з роздільною здатністю 720p. Також варто згадати про можливість використання ноутбука у режимі планшета – екран можна розкрити на 180 градусів.

Автономність та інтерфейси

У Lenovo ideapad Flex 5i використовується акумулятор об’ємом 52.5 Вт/г, що забезпечує непогану автономність. Так, у робочих задачах ноутбук працює близько 6-7 годин, чого цілком достатньо для робочого дня, а на випадок, якщо потрібно терміново зарядити ноутбук, є підтримка швидкої зарядки.

Модель оснащена підтримкою Bluetooth 5.0 та Wi-Fi 802.11ac (варто зазначити, RJ-45 тут немає). Lenovo ideapad Flex 5i оснащений одним роз’ємом HDMI для підключення зовнішнього монітора, двома USB 3.2 Gen1 та двома USB 3.2 Gen2. Крім цього, є USB-C 3.2 Gen1, а також мініджек 3.5 мм для підключення навушників.

Висновки

Lenovo ideapad Flex 5i – це хороший варіант для щоденної офісної роботи, який має хороше апаратне забезпечення, непогану автономність та хороші функціональні можливості. Набір інтерфейсів не розчаровує, як і дисплей (якщо вам не потрібно працювати з кольорокорекцією). У цілому, рішення можна назвати таким, яке варто розглядати, як варіант для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.