Огляд Lenovo ideapad Flex 5i (14ITL05) – хороше рішення для роботи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Lenovo відома своїми ноутбуками як для геймінгу та ресурсозалежної роботи, так і для навчання та офісних задач. Ми змогли отримати для тестування модель Lenovo ideapad 5i, яка має достатньо багато можливостей для роботи, стильний дизайн та непогані характеристики. Варто розібратися, що може запропонувати Lenovo цим своїм рішенням, розглянувши його плюси та недоліки.

Дизайн та дисплей

Модель отримала достатньо стильний корпус з алюмінієвою кришкою, який можна розвертати на 360 градусів для більш зручної роботи. Товщина корпусу складає 20.9 міліметра, вага – 1.5 кілограма. Оскільки тут використовується сенсорний дисплей, можна достатньо зручно працювати у режимі планшета. Тут встановлені два динаміки з підтримкою Dolby Audio, що забезпечує дуже якісний звук.

Так, IPS-дисплей цього ноутбука оснащений діагоналлю 14 дюймів, має роздільну здатність FullHD, яскравість 250 ніт та охоплення кольорового простору NTSC на рівні 45 відсотків. Безумовно, для кольорокорекції така матриця підійде не найкраще, але для офісних задач, програмування чи перегляду фільмів цього цілком достатньо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Процесор та відеокарта

За роботу ноутбука Lenovo ideapad Flex 5i відповідальний процесор Intel Core i5-1135G7, який оснащений чотирма фізичними ядрами та має вісім віртуальних потоків. Завдяки підтримці режиму Turbo Boost максимальна тактова частота складає 4.2 ГГц, при цьому базова складає 2.4 ГГц. Така потужність може забезпечити комфорт у всіх робочих задачах, які можна поставити перед такою моделлю, і потреба у більш потужному i7 не відчувається.

До відеокарти також немає претензій – тут використовується інтегрований графічний адаптер Intel Iris Xe Graphics, що дозволяє без проблем виконувати щоденні рядові задачі, але для геймінгу та інших задач, що відчутно спираються на 3D-можливості девайса, знадобиться продуктивніше рішення. Тим не менше, ноутбук спокійно може забезпечити адекватний фреймрейт у кіберспортивних дисциплінах та старих проектах.

Пам’ять та порти

Ноутбук у нашій модифікації був оснащений 16 ГБ оперативної та 512 ГБ внутрішньої пам’яті. Такого об’єму цілком достатньо для будь-яких задач, які може поставити перед собою рядовий користувач. Так, даний об’єм оперативної пам’яті забезпечить комфортну роботу у будь-яких сценаріях, а внутрішня пам’ять дозволить встановити весь необхідний набір програмного забезпечення та користувацьких файлів.

Новий Lenovo ideapad Flex 5i оснащений одним HDMI, двома USB 3.1 Gen1, двома USB 3.2 Gen1 та одним USB-C 3.2 Gen1 (словом, роз’ємів USB тут цілком достатньо). Крім цього, тут є мініджек 3.5 міліметра для підключення навушників. Такий набір роз’ємів достатній для роботи у більшості випадків, але якщо вам потрібно працювати з декількома зовнішніми дисплеями, слід придивитись до інших моделей або врахувати цей момент та придбати додатковий перехідник.

Фішки та автономність

У моделі є підтримка Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 ac, інтегрований сканер відбитків пальців, веб-камеру HD 720p, модуль TPM 2.0 (і це забезпечує підтримку Windows 11, і цей ноутбук з коробки поставляється з Windows 11 Home). Також є два непогані динаміки потужністю 2W з підтримкою Dolby Audio. Модель має клавіатуру з підсвіткою і трекпад з підтримкою Multi-Touch.

За автономність Lenovo ideapad Flex 5i відповідальний акумулятор об’ємом 52.5 Вт/год, який забезпечує автономність на рівні близько 10 годин. Крім цього, слід зазначити, що у моделі є підтримка швидкої зарядки, що дозволяє зарядити акумулятор ноутбука від нуля до 80 відсотків буквально за 60 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.