Огляд Lenovo ThinkBook 14 G3 ACL – найкращий ноутбук для роботи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Lenovo пропонує багато цікавих ноутбуків для роботи, які варто розглянути як варіант для покупки. Серед них Lenovo ThinkBook 14 G3 ACL, який нам вдалося протестувати, і ми готові поділитися своїми враженнями. Мова йде про Lenovo ThinkBook 14 G3 ACL (21A2005RA).

Дисплей

Модель оснащена IPS-дисплеєм з діагоналлю 14 дюймів, роздільна здатність складає FullHD (1920 х 1080 пікселів). Яскравість складає до 300 ніт, контрастність – 700:1. Частота оновлення складає 60 Гц, час відгуку панелі – 8 мілісекунд.

В цілому, модель має непоганий дисплей, який добре підходить для офісних задач. Він добре підійде для роботи з текстом та програмування, щоправда, слід розуміти, що яскравість тут не найвища. Тим не менше, що важливо, є антивідблискове покриття, завдяки якому видимість досить хороша навіть при надмірному освітленні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апаратне забезпечення

В апаратному плані ноутбук можна назвати одним з найкращих варіантів для вищеназваного переліку задач – за його роботу відповідальний енергоефективний, але дуже потужний восьмиядерний процесор AMD Ryzen 7 5700U. В парі з процесором, у нашому випадку, працює 16 ГБ оперативної пам’яті, об’єм накопичувача SSD складає 512 ГБ.

У цілому, процесор можна назвати ідеальним для офісних задач та програмування – він пропонує чудову продуктивність, при цьому має досить хороший показник автономності. Об’єм оперативної пам’яті також достатній для більшості задач, внутрішньої пам’яті більшості користувачів також вистачить.

Габарити та автономність

Корпус ноутбука виконаний з сірого алюмінію, габарити складають 323 х 218 х 17.9 міліметра. Товщина, загалом, адекватна, але можна знайти й тонші ноутбуки в цьому сегменті. Вага складає 1.4 кілограма, і це також непоганий показник – ноутбук досить легкий та приємний транспортуванні.

За автономність відповідальний трисегментний акумулятор об’ємом 45 Вт/г, є підтримка швидкої зарядки. Автономність, за заявою виробника, складає до 7.5 годин, і це досить хороший показник – на практиці, в офісних задачах змішаного використання, схожий рівень автономності.

Інтерфейси та фішки

Ноутбук оснащений роз’ємом HDMI, двома USB 3.2 Gen 1, двома USB-C 3.2 Gen 2, а також мініджеком 3.5 міліметра. Крім цього, підтримується Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6), Bluetooth 5.1, а також LAN RJ-45 100/1000M через опціональний адаптер. Слід

До фішок моделі слід віднести модуль апаратного шифрування TPM 2.0, що дозволяє повноцінно використовувати ноутбук з Windows 11. Вона має вбудований сканер відбитків пальців та слот для замка Kensington Lock. Крім цього, варто згадати про два динаміки потужністю 2.0W з підтримкою Dolby Audio, а також веб-камеру HD 720p.

Висновки

У цілому, Lenovo ThinkBook 14 G3 ACL можна назвати хорошим зразком універсального робочого ноутбука – він має непоганий екран для офісних задач, продуктивну апаратну складову, непогану автономність і адекватний набір роз’ємів. У випадку, якщо вам потрібне універсальне компактне рішення з хорошою продуктивністю, на нього явно варто звернути увагу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.