Огляд vivo TWS 2 ANC: навушники зі спортивним характером та активним шумозаглушенням

Компанія vivo офіційно представила в Україні свої нові абсолютно бездротові навушники у жовтні минулого року під назвою vivo TWS 2 ANC. Надпис ANC каже сам за себе: перед вами пристрій з активним приглушенням шуму.

Зовнішній вигляд корпусу

За старою доброю традицією, дизайнери vivo створили корпус у глянцевому корпусі. Так гарно. Але на цьому всі достоїнства такого дизайну закінчуються: глянсовий корпус надзвичайно брендований, швидко покривається відбитками пальців та іншими слідами, подряпини – вічні друзі таких кейсів. Схоже, розробники зовсім не думали, що справа буде у використанні: зробили гарний рендер і одразу пустили до «друку».

До речі, такий дизайн корпусів не є новим для потенційних покупців. Хіба компанії не збирають фокус-групи? Адже очевидно, що на чорному глянсовому матеріалі будуть дуже помітні всі огріхи, отримані за час використання пристрою.

Чохол vivo TWS 2 ANC дуже маленький і легкий, міститься в будь-якій кишені одягу. Ще менше хіба що корпуси Huawei FreeBuds 4.

Форма корпусу довгаста. У центрі передньої панелі – світлодіод та кнопка сполучення. Знизу — роз’єм USB Type-C для заряджання акумулятора.

Немає елемента регулювання кришки відсіку з навушниками. Разом з глянцевим слизьким корпусом відкривати кришку незручно. Відсік фіксується в крайньому положенні та закривається від найменшого дотику.

Кришка тримається на потужних магнітах, сама по собі не відкривається.

Усередині можна побачити навушники, які сидять у своїх пазах і не вилітають завдяки магнітним власникам.

Зовнішній вигляд навушників

Пристрій має практично такий самий дизайн, як у vivo TWS Neo. Різниця лише в тому, що новинка є навушниками-вкладишами.

Нвушник досить короткий, приблизно такий же, як у Apple AirPods Pro, і значно коротший за аналогічний елемент Huawei FreeBuds 4.

Кожен із навушників оснащений датчиками наближення: виймаєте пристрій з вуха – музика ставиться на паузу, знову надягаєте – продовжує грати.

Крім того, кожен навушник має сенсорну зону збоку від «ніжки». Якщо провести вгору зоною, гучність музики збільшиться. Якщо скинути вниз, він зменшиться. Короткий легкий тап по “штоку” – відповідь на дзвінок або постановка музики на паузу та назад. Два натискання скидають дзвінок або включають Асистента Google. А ось довге утримання перемикає режими: ANC та прозорість звуку.

До речі, при стисканні «штока» в навушнику чути ледь помітний звук «клацання». Аналогічна функція є у Huawei FreeBuds Pro.

У моїх вухах ці навушники сидять просто ідеально – ні зменшити, ні додати: максимально комфортно, без тиску на барабанну перетинку. Навіть за кілька годин немає відчуття дискомфорту. А якщо щось піде не так, то амбушур завжди можна поміняти: в комплекті є інший розмір.

Про звук

Минули навушники vivo TWS Neo я сильно критикував:

«…звук мені здався тихим…»

«…звук ледве проникає у барабанну перетинку…»

«…грає щось середньочастотне, без яскраво виражених акцентів…»

Історія з vivo TWS 2 ANC зовсім інша. Це при тому, що neo розмір драйвера був 14 мм, а в TWS 2 12,2 мм.

Перше, що варто відзначити, це чудовий поділ каналів, об’ємність мелодії. Найбільше мені сподобалося, як звучали класичні мелодії, наприклад, музика італійського композитора Енніо Морріконе, яку ми пам’ятаємо за фільмами «Гарний, поганий, злий», «Одного разу в Америці» і, звичайно ж, «Спрут» із комісаром Коррадо Каттані (Мікеле Пласідо).

Другий – глибокий бас. Я чую бас 20 Гц. Це вражає. І не гуде, а м’який. Загалом, дуже приємно чути. Зазвичай, забудовники намагаються зробити так, щоб ви відразу зрозуміли, «хто господар будинку». І тут «господар» виявляється корисним і одноразовим.

Третє – відсутність затримки звуку. Перегляд YouTube, TikTok, запуск іграшок – ніде немає затримки, мова та звук співпадають у дії.

Ще однією приємною особливістю є передача голосу та високих частот. Без перевантажень, без спотворень, максимально тактовно та чисто.

Загалом можу сказати, що я вражений якістю звуку цієї моделі.

Декілька слів про шумозаглушення. Тепер такою функцією нікого не здивуєш. Але всеодно. Працює дуже добре (всередині пристрою використовуються три мікрофони: два на корпусі, один біля динаміка), шум вулиці приглушує практично на 100%. У метро важче, але тут допомагає і пасивна шумоізоляція. Я думаю, що рівень ANC нагадує huawei FreeBuds Pro.

Як гарнітура

Співрозмовник чує гучний, розбірливий та чіткий голос без натяку на гучний зв’язок. До цієї функції претензій нуль!

Години роботи

Всередині кожного навушника батарея на 43 мАг, а в кейсі батарея на 485 мАг.

У моєму випадку навушники пропрацювали близько 5 годин із включеною функцією активного шумоподавлення. Гучність була встановлена ​​на 20-30 відсотків. Без ANC апарат працює більше 7 годин.

При використанні голосового зв’язку слід очікувати близько 4,5 години (максимальна гучність).

У кейсі навушники можна зарядити 3 рази, а в кейсі залишається декілька відсотків заряду.

Розряд у режимі очікування не помітив, що дуже добре.

Кейс заряджається через кабель USB-C півтори години, бездротової зарядки немає.

Ціна Vivo TWS 2 Anc в Україні

Очікувана ціна бездротових навушників Vivo TWS 2 True Wireless в Україні  складає 4 499 гривень.

Висновок

Зазвичай у таких пристроях від брендів, які, як правило, рідко випускають навушники, нічого хорошого від звуку не чекаєш: компанія «викочує» черговий гаджет для галочки, мовляв, у нас старт продажів смартфона — заразом купити, наприклад, навушники. Так було і з vivo TWS Neo – красиво, але просто з погляду якості звуку.

Ще одна проблема – vivo TWS 2 ANC. Тут вже відмінне активне адаптивне шумозаглушення, справді потужний, чистий звук і класна передача мови в режимі гарнітури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.