Огляд Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga – найкращий бізнес-ноутбук

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість не впізнають ThinkPad, коли бачать його. Хоча ця лінійка розвивалася протягом десятиліть свого існування, вона зберегла єдиний вигляд ThinkPad, відчуття ThinkPad і набір функцій ThinkPad, від червоного виступу на клавіатурі до трьох дискретних клікерів. У формули є віддані шанувальники, і на те вагомі причини — вона перевірена та вірна.

Дизайн

З новою лінійкою Titanium Lenovo, схоже, приміряє нові розміри. По-перше, перший X1 Titanium Yoga – це найтонший з коли-небудь створених ThinkPad (не плутати з ThinkPad X1 Nano, найлегшим з коли-небудь створених ThinkPad). Також є безліч інших речей, у тому числі дисплей 3:2 (співвідношення сторін, яке ви не щодня бачите в серії X1), тактильна сенсорна панель та верхня кришка, яка, як випливає з назви, насправді зроблена з титану. Існує ІЧ-веб-камера з функцією виявлення присутності людини, вбудований зчитувач відбитків пальців і два порти Thunderbolt 4. Технологія Thunderbolt – це кабельний інтерфейс, розроблений корпорацією Intel за минуле десятиліття. Ось три найважливіші характеристики Thunderbolt:

  • Порти Thunderbolt™ забезпечують високу пропускну здатність для з’єднань високошвидкісних пристроїв.
  • Кабелі Thunderbolt™ допомагають встановити якісне з’єднання між пристроєм та ПК.
  • Аксесуари Thunderbolt™ дозволяють легко розширити можливості ПК за допомогою док-станцій та зовнішніх пристроїв.

І як фінал результат: фантастика. Звичайно, це продукт першого покоління з деякими недоліками, які потрібно виправити тут і там. Але з процесорами Intel 11-го покоління та сертифікацією Evo X1 Titanium Yoga є серйозним суперником у сфері бізнес-ноутбуків преміум-класу. Він зберігає відмінні риси лінійки ThinkPad, але не схожий на жодний ThinkPad, який ми коли-небудь бачили.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але також виникають сумніви стосовно придбання ThinkPads: вони дорогі. ThinkPad X1 Titanium Yoga на “Розетка” продається за 90 тисяч гривень, для звичайного покупця за надто велика сума. Але із іншої сторони якщо на це глянути, це ж бізнес ноутбук і він себе цим і зарекомендував.

У багатьох ThinkPad є запаморочливий набір опцій на вибір, але вибір X1 Titanium Yoga освіжаюче простий. Є чотири процесори, кожен з яких підтримує платформу Intel vPro для віддаленого управління: Core i5-1130G7, Core i5-1140G7 та два чіпи Core i7 (який є в моєму тестовому зразку),. 1130G7 – єдиний доступний процесор із 8 ГБ ОЗП; решта трьох поставляються з 16 ГБ ОЗП.

Моя модель отримала Core i7, 16 ГБ ОЗП, 512 ГБ пам’яті та веб-камеру з датчиком присутності. Як і всі моделі, він оснащений 13,5-дюймовим сенсорним дисплеєм з роздільною здатністю 2256 x 1504 і яскравістю 450 нит і поставляється з пером Lenovo Precision Pen (але чомусь у мене його немає).

Основною перевагою Titanium Yoga є його найкраща в категорії портативність. Його товщина 0,45 дюйми (1,2 сантиметра) , що дозволяє без проблем помістити його в упакований рюкзак або портфель. Незважаючи на тонкий корпус, Titanium Yoga є досить міцним. Його кришка являє собою комбінацію титану і вуглецевого волокна, у той час як решта являє собою більш нудний (і більш дешевий на дотик, але все ж таки прекрасний) магнієвий алюміній. Lenovo стверджує, що протестувала систему на відповідність “12 методам сертифікації військового рівня та більш ніж 20 процедурам”. Я не бачив жодних подряпин або вм’ятин на корпусі після періоду тестування, а на клавіатурі не залишилося тонни відбитків пальців, хоча кришка трохи забруднилася. Моя єдина реальна скарга на якість складання полягає в тому, що я хотів би, щоб шарнір був міцнішим.

Недоліки

Ця серія ноутбуків настільки компактна, що часто доводиться йти на компроміс через їхній розмір. Тут варто відзначити кілька, хоча я не назвав би жодного з них серйозним недоліком. Найбільшим недоліком, безумовно, є тактильна сенсорна панель — з метою економії місця вона не має частин, які натискається, тому відчуття клацання повністю імітується.

Якщо вам набрид тачпад, у вас є можливість використовувати червоний виступ на клавіатурі або прецизійне перо Lenovo, хоча для останнього немає де його сховати (ще один захід економії місця).

Ще одна очікувана жертва – вибір порту. Ви отримуєте лише два порти Thunderbolt 4, обидва на лівій стороні, один з яких буде зайнятий зарядним пристроєм. Підготуйте ключі та доки. (Є також один аудіороз’єм та один слот замку Kensington.)

Нарешті, звук на тонких і легких ноутбуках часто буває слабким, і два спрямовані нагору динаміка Titanium Yoga не є винятком. Вони відтворюють звук чистий, але не дуже глибокий. Бас відсутній. Під час дзвінків у Zoom мені іноді доводилося нахилятися, щоб почути, що каже людина, навіть за максимальної гучності. Мікрофони чудово вловлювали мій голос, незважаючи на фоновий шум, а клавіша F4 працює як аварійний вимикач.

Продуктивність

Але немає жодних компромісів у, мабуть, найважливішій частині ноутбука: продуктивності. Core i7 без зусиль впорався із моїм навантаженням вкладок Chrome, потоковою передачею Spotify та викликами Zoom. Я ніколи не чув шуму вентилятора і не відчував неприємного тепла, хоча нижня частина корпусу завжди була теплою.

Термін служби батареї хороша, але не вражаюча. Yoga в середньому пропрацював вісім годин безперервної роботи за середньої яскравості. Хоча це не найкращий результат у бізнес-категорії, це приблизно те, що ми очікуємо від ThinkPad. Це означає, що пристрій допоможе вам пережити робочий день, якщо ваше навантаження аналогічне моєму.

Висновок

Взагальному ThinkPad X1 Titanium Yoga – цікавий ноутбук. Зрозуміло, що Lenovo слідкує за характеристиками, про які просять сучасні бізнес-користувачі: підтримка стілусу, співвідношення сторін 3:2, довговічність і портативність, на додаток до безпеки платформи vPro. Titanium Yoga – це перша ітерація лінійки, яку я дуже радий бачити в Lenovo, і за це я думаю, що вона заслуговує на високу оцінку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.