Огляд Xiaomi Pad 5 – найкращий доступний Android-планшет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На ринку Android-планшетів досить складна ситуація: більшість рішень досить оверпрайснуті, мають проблеми з програмним забезпеченням та не мають тих фішок, які є у iPad та Surface. Тим не менше, є один планшет, який справді викликає зацікавленість завдяки дуже просунутих характеристиках за свою ціну, і це Xiaomi Pad 5.

Дисплей

У Xiaomi Pad 5 використовується IPS-дисплей з діагоналлю 11 дюймів, роздільною здатністю 1600 x 2560 пікселів та частотою оновлення 120 Гц, є підтримка HDR10 та Dolby Vision. У дисплея дуже хороша яскравість, близько 500 ніт, досить добре спрацьовує автоматичне регулювання яскравості.

Варто зазначити, що у планшета є підтримка фірмового стилуса Xiaomi, який продається окремо та підключається за допомогою Bluetooth. Даний стилус кріпиться на грань планшета за допомогою вбудованих магнітів, де й заряджається. Стилус працює досить непогано, і загалом Xiaomi Pad 5 стане ще й чудовим пристроєм для любителів помалювати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дизайн та камера

У Xiaomi Pad 5 дизайн відчутно нагадує рішення, яке можна побачити у Xiaomi Mi 11 Lite 5G: тут матове покриття задньої панелі і схожий основний блок камери. Планшет справді стильний, викликає виключно враження під час використання, має оптимальну товщину та рамки довкола дисплея.

Зрозуміло, що не варто очікувати нічого особливого від камери на планшеті, і в цьому плані Xiaomi Pad 5 показав саме те, чого ми очікували: основна камера з роздільною здатністю 13 МП чудово підходить для фото документів, але для мобільної фотографії явно краще використовувати смартфон. Фронтальної камери 8 МП повністю вистачає для відеодзвінків.

Продуктивність

За роботу планшета відповідальний чіпсет Qualcomm Snapdragon 860 (по суті, Snapdragon 855), в парі з яким працює 6 ГБ оперативної пам’яті, об’єм внутрішньої пам’яті складає від 128 ГБ до 256 ГБ. Слід розуміти, що Snapdragon 855, по суті, флагманське рішення 2019 року, тому він без проблем запускає всі сучасні ігри та справляється зі всіма поставленими задачами.

У тесті продуктивності AnTuTu модель показує понад 500000 балів, що є дуже хорошим результатом, особливо в цьому ціновому сегменті. Пристрій має швидку пам’ять, продуктивний чіпсет та добре оптимізоване програмне забезпечення, завдяки чому його запасу продуктивності вистачить на роки вперед.

Автономність

За автономність у планшеті відповідальний акумулятор об’ємом 8720 мАг, що досить багато на перший погляд, але слід врахувати що тут використовується дисплей з високою роздільною здатністю, яскравістю та частотою оновлення. Тим не менше, він витримує стандартний робочий день середньостатистичного використання.

При програванні відео у роздільній здатності 4K планшет протримався близько 12 годин. Варто зазначити, що при використанні в режимі 120 Гц автономність відчутно падає. У комплекті з планшетом поставляється зарядний пристрій потужністю 22W, але є підтримка зарядних пристроїв потужністю 33W, і вже в цьому випадку планшет можна заряджати за півтори години.

Висновки

Xiaomi Pad 5 показав досить хороші результати тестування. Він має прекрасний екран, дуже хорошу продуктивність та чудову автономність, при цьому має досить низьку ціну. Слід зазначити, що стилус слід докуповувати окремо, за досить високою ціною, але він потрібен не всім, тому це не можна назвати проблемою. У всьому решта модель показала себе чудово, і її явно варто розглянути, як варіант для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.