Огляд Huawei FreeBuds 4 – достойні флагманські навушники з хорошим звуком

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього року компанія Huawei презентувала дві моделі бездротових навушників – FreeBuds 4 та FreeBuds 4i, і нам на огляд потрапила саме топова версія. Модель отримала відчутні покращення у порівнянні з минулорічними FreeBuds 3, які, у свою чергу, також були непоганими, чим і викликала наше зацікавлення.

Дизайн

В плані дизайну компанія Huawei не стала вигадувати нічого особливого нового – тут використовується той самий круглий кейс, як у FreeBuds 3. Слід, щоправда, звернути увагу на те, що корпус тепер виконаний у матовому кольорі (на вибір доступні сірий та білий варіант). У минулому поколінні був глянцевий корпус, і це було далеко на так практично.

Кришка навушників притримується магнітом, її можна відкрити та зафіксувати досить легко, немає люфтів та скрипів. Навушники достатньо ергономічні та легко фіксуються у вухах, причому вони не вивалюються, як багато конкурентних рішень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поглинання шумів

У Huawei FreeBuds 4 є підтримка активного поглинання шумів, і в цьому плані слід врахувати рекомендацію виробника – чим сильніше прилягають навушники, тим краще поглинання шумів. Щоправда, слід розуміти, що відкритий форм-фактор не передбачає такого просунутого активного поглинання шумів, як внутрішньоканальний, тому вони програють внутрішньоканальним конкурентам в цьому плані.

Слід звернути увагу також на нову систему активного поглинання шумів ANC 2.0, який на 70 відсотків ефективніший за попередника. Щоправда, вони трохи відрізняються в плані сприйняття звуку від попередників через іншу технологію поглинання шумів, але це бажано протестувати перед покупкою.

Звук

Huawei FreeBuds 4 використовують драйвери розміром 14.3 міліметра, і це справді дуже хороший показник, адже у більшості конкурентних рішень він складає 8-9 міліметрів. Навушники відчутно покращились в плані низьких частот, які ставали набагато потужнішими та об’ємнішими.

Слід також звернути увагу на те, що високі частоти, голос і в цілому звук дуже приємні, чіткі та чисті. Варто випробувати навушники на різних рівнях гучності і підібрати той, який якомога краще розкриває звук, при цьому не створюючи дискомфорту при прослуховуванні.

Програмне забезпечення та автономність

Для підключення до смартфона використовується додаток Huawei AI Lite, який дозволяє вибрати потужність активного поглинання шумів, керувати жестами та переглядати рівень заряду обох навушників та кейса окремо. Що важливо, навушники підключаються майже моментально.

В плані автономності навушники також не підвели – при ввімкненому активному поглинанні шумів вони грають близько 5 годин, при вимкненому – близько 3 (при високому, але не максимальному рівні гучності). Що важливо, є підтримка швидкої зарядки.

Висновки

Huawei FreeBuds 4 змогли непогано здивувати своїм звуком та можливостями. В плані сукупності звуку, дизайну, ергономіки та автономності це дуже непоганий варіант для покупки. По суті, навушники не мають конкурентів, і є найкращим варіантом у своєму ціновому сегменті серед флагманських TWS-навушників відкритого типу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.