Огляд Oppo A74 – цікава бюджетна модель

Компанія Oppo на нашому ринку вже досить тривалий час, і відома ця компанія, зрозуміло, в першу чергу своїми флагманськими моделями. Тим не менше, їй є що запропонувати і в доступному ціновому сегменті. Ми отримали на огляд бюджетну модель Oppo A74 (мова йде про 4G-версію цього смартфона, яка доступна на українському ринку), і пропонуємо разом розібратися, варта вона уваги потенційного покупця чи ні.

Дисплей

Смартфон оснащений AMOLED-дисплеєм з діагоналлю 6.43 дюйма та роздільною здатністю FullHD+, при цьому відношення сторін складає 20:9. Дисплей має високу щільність пікселів (показник PPI складає 409 пікселів) та хорошу контрастність, оскільки тут використовується AMOLED-матриця з натуральним чорним кольором.

До недоліків дисплея можна віднести лише відсутність підвищеної частоти оновлення, але слід звернути увагу й на те, що тут встановлений бюджетний чіпсет, який не може демонструвати хорошу потужність при високій частоті оновлення дисплея. Слід врахувати, що це позитивно впливає і на автономність, яка тут на справді високому рівні.

Апаратне забезпечення

За роботу смартфона відповідальний бюджетний чіпсет Qualcomm Snapdragon 662, і в цьому плані він уступає багатьом конкурентам, адже це далеко не найпотужніше рішення. Тим не менше, воно виконує щоденні робочі задачі, які не пов’язані з важким геймінгом чи відрисовкою інтерфейсу при високій частоті оновлення.

В парі з чіпсетом працює 4 ГБ оперативної пам’яті, об’єм внутрішньої пам’яті складає 128 ГБ. Такий показник можна назвати непоганим, особливо якщо мова йде про внутрішню пам’ять, але об’єм оперативної пам’яті міг складати і 6 ГБ, оскільки в такому випадку модель має кращий потенціал для хорошої роботи протягом дуже тривалого часу після покупки. Об’єм внутрішньої пам’яті можна розширити за допомогою карти пам’яті формату microSD.

Камера

Модель оснащена основною камерою з головним сенсором 48 МП f/1.7, макро 2 МП f/2.4 та датчик глибини 2 МП f/2.4. Серед фішок камери слід виділити автофокусування та вбудований спалах, але оптичної стабілізації немає – в цілому, набір цілком звичний для цього цінового сегменту. В плані фото смартфон себе демонструє непогано, але відео модель знімає лише у Full HD 30 fps, при цьому без оптичної стабілізації.

Фронтальна камера тут також непогана – Oppo A74 використовує єдиний сенсор, що розташований у верхньому лівому куті дисплея, і саме таке розташування можна назвати найбільш вдалим. Вона знімає також непогано, але лише при денному освітленні, як і більшість рішень цього цінового сегменту.

Автономність

За автономність Oppo A74 відповідальний акумулятор об’ємом 5000 маг, і в цьому плані модель справді непогана і нічим не уступає, а часто й випереджає конкурентів. Енергоефективний AMOLED-дисплей, далеко не найпотужніший чіпсет та сам по собі об’ємний акумулятор забезпечують автономність на рівні 2 днів при середньому використанні та на рівні 1.5 дня при активному використанні.

У моделі є підтримка швидкої зарядки потужністю 33W, і тут модель також демонструє себе чудово, адже це один з найкращих показників у цьому ціновому сегменті. У випадку, якщо високого показника автономності для вас недостатньо, завжди можна дуже швидко підзарядити смартфон, використовуючи комплектний зарядний блок.

Фішки і тактильні відчуття

Модель захищена за стандартом IPX4, з коробки вона поставляється з операційною системою Android 11 та оболонкою ColorOS. У Oppo A74 є підтримка роботи в мережах четвертого покоління, GPS, Wi-Fi, Bluetooth 5.0 та NFC для безконтактної оплати. Окрім цього, модель оснащена мініджеком 3.5 міліметра для підключення навушників.

Корпус смартфона виконаний з пластику, але в руці він відчувається цілком комфортно, і все завдяки габаритам. Товщина смартфона складає 7.95 міліметра, вага – 175 грамів, і це один з найкращих показників у цьому ціновому сегменті, особливо враховуючи справді об’ємний акумулятор.

Висновки

Oppo A74 вийшов достатньо непоганою моделлю, але слід врахувати, що вона не безкомпромісна. За цю ціну є відчутно потужніші смартфони, але вона може запропонувати приємний дизайн, якісний дисплей та справді хорошу автономність, тому слід просто вирішити, які переваги та недоліки для вас є ключовими, чим ви готові пожертвувати заради чогось іншого, а чим ні, і вже тоді зробити висновок про покупку Oppo A74.

Декілька фото-прикладів із смартфона:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.