Огляд Oppo Reno5 Lite – доступний смартфон з хорошим дизайном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Модельний ряд Reno від компанії Oppo завжди був цікавий не лише своїми характеристиками, але й хорошим та цікавим дизайном. Нам на огляд потрапила молодша модель з модельного ряду Oppo Reno5, яка має індекс Lite. Цей смартфон виглядає достатньо красиво, при цьому пропонуючи всі традиційні фішки смартфонів Reno, тому варто розібратися, чи варта ця модель уваги потенційного покупця.

Модель поставляється з захисним силіконовим чохлом, зарядним пристроєм, кабелем USB-C, документацією, скріпкою для лотка SIM-карти та, що важливо, навушниками. Безумовно, частина користувачів буде використовувати власні, більш просунуті гарнітури, але наявність у комплекті навушників все одно тішить, бо таке нечасто зустрінеш навіть у більш дорогих смартфонах.

Дизайн Oppo Reno5 Lite достатньо приємний – модель отримала тонкий корпус товщиною 7.8 міліметра та вагою 172 грами. Смартфон тонший та легший за більшість конкурентів, і відчувається в руці справді дуже приємно. Комплектний чохол, зрозуміло, додає товщини, але його варто використовувати, якщо вам хочеться додаткової безпеки для вашого смартфона, або ж купити чохол від стороннього виробника.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Модель оснащена AMOLED-дисплеєм з діагоналлю 6.43 дюйма, відношенням сторін 20:9 та роздільною здатністю 1080 х 2400 пікселів, при цьому частота оновлення складає 60 Гц. Максимальна яскравість складає 430 ніт, пікова локальна – 800 ніт, що справді непогано – завдяки цьому екран смартфона чудово читається навіть при прямому попаданні сонячних променів. Слід також звернути увагу на підтримку DC Dimming для зниження мерехтіння на середній та низькій яскравості.

За роботу моделі відповідальний чіпсет MediaTek Helio P95, виготовлений за 12-нанометровим техпроцесом. Це далеко не найпотужніший чіпсет в цьому ціновому сегменті, але його достатньо для адекватної роботи системи, соцмереж та інших додатків, які часто використовуються, щоправда, для ресурсоємних ігор модель не дуже підходить. Що приємно, в парі з чіпсетом працює 8 ГБ оперативної пам’яті, об’єм внутрішньої пам’яті складає 128 ГБ.

Oppo Reno5 Lite оснащений основною камерою з головним сенсором 48 МП, ультрашироким 8 МП, макро 2 МП та датчиком глибини 2 МП, а також фронтальною камерою 32 МП. Модель непогано знімає при денному освітленні, але при недостатньому освітленні якість різко падає, щоправда, це проблема всіх смартфонів цього цінового сегменту. Ультраширокий сенсор знімає відчутно гірше, щоправда, при хорошому освітленні його також можна використовувати.

За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 4310 мАг, у якого є підтримка швидкої зарядки потужністю 30W. Цього об’єму, враховуючи не найпотужніший та енергоефективний AMOLED-дисплей з частотою оновлення 60 Гц, вистачає на повноцінний робочий день при дуже активному використанні, або на 1.5-2 дні при помірному використанні. Щоправда, у випадку, якщо заряду недостатньо, швидка зарядка за короткий проміжок часу виправить ситуацію.

Слід також згадати про фішки смартфони, окрім швидкої зарядки. Модель оснащена модулем NFC для безконтактної оплати, підтримує Bluetooth 5.1, Bluetooth LE та кодек aptxHD. Варто також загадати про мініджек 3.5 міліметра, що розташований на нижній грані, та піддисплейний оптичний сканер відбитків пальців.

Приклад фото і відео знятих на OPPO Reno5 Lite:

Загалом Oppo Reno5 Lite – хороший смартфон, хоча у нього і є конкуренти за цю ж ціни, які мають кращі параметри. Модель ідеально підійде користувачам, яким потрібен красивий дизайн, яскравий якісний дисплей та хороша автономність, при цьому смартфон повинен бути тонким та легким. Щоправда, у випадку, якщо потрібен потужний ігровий смартфон, краще звернути увагу на інші варіанти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.