Огляд Realme Buds Q2 – бюджетні навушники з активним поглинанням шумів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно компанія Realme презентувала пару своїх нових повністю бездротових навушників Realme Buds Q2. Ця модель заслуговує уваги, як мінімум, через красивий дизайн, активне поглинання шумів та хороший звук. Нагадаємо, що їхні попередники, Realme Buds Q, були непоганим конкурентом Redmi AirDots від Xiaomi, але з активним поглинанням шумів ці навушники виходять на абсолютно новий рівень. Крім цього, у навушників непоганий дизайн та хороша автономність, тому варто більш детально розібратися, чи варто розглядати їх, як варіант для покупки.

Якість звуку

Realme Buds Q2 можуть запропонувати не революційну, але непогану якість звуку, що забезпечується 10-міліметровим динаміком з підтримкою “Bass Boost”. За роботу навушників та за роботу функції активного поглинання шумів відпповідальний кастомний чіпсет Realme R2. Загалом звук Realme Q2 більше спрямований на якісні низькі частоти, у той час як високі та середні тут дещо гірші. Щоправда, баси стають не такими чіткими при підвищенні гучності вище 70 відсотків.

Нові Realme Buds Q2 пропонують поглинання шумів на рівні до 25 дБ, що справді можна назвати непоганим показником. У реальних умовах використання, в середовищі з активним рухом транспорту та іншими фоновими шумами, поглинання шумів працює непогано, але далеке від того, що пропонують повнорозмірні навушники. Щоправда, слід розуміти, що за таку ціну взагалі мало конкурентів можуть запропонувати хоч якесь поглинання шумів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З автономністю у цій моделі все також досить непогано, хоча очікувалося, що з активним поглинанням шумів вони працюватимуть не так довго, як хотілося б. Від одного повного заряду навушники стабільно працювали понад 6 годин, що недалеко від заявленої автономності на рівні 28 годин при чотирьох повних підзарядках від комплектного кейса. Загалом є багато конкурентів, що демонструють гірші показники навіть без активного поглинання шумів, тому цей параметр явно можна віднести до переваг Realme Buds Q2.

Збірка у навушників також непогана – навушники виконані з приємного пластику soft-touch, який поєднується з матовим покриттям та окремо виділеними блискучими поверхнями на сенсорних зонах навушників. Відчувається, що навушники зібрані добре, немає жодних люфтів чи інших видимих недоліків збірки. Щоправда, зарядний кейс виглядає так, ніби може через декілька місяців використання покритися маленькими подряпинами, але це дуже поширена проблема серед TWS-навушників у всіх цінових сегментах, тому це не можна однозначно віднести до мінусів Realme Buds Q2.

Підключення навушників до спарованого смартфона відбувається ще при відкритті зарядного кейса, що достатньо зручно. Для того, щоб спарувати ваш пристрій з навушниками, слід затиснути кнопку на корпусі кейса навушників та зачекати три секунди. На жаль, у кейса Realme Buds Q2 відсутній індикатор зарядки, через що не можна зрозуміти по його зовнішньому стану, заряджаються навушники чи ні, але це дозволяє зробити світлодіод, що розташований всередні зарядного кейса.

Висновок

Загалом, Realme Q2 не можна назвати однозначно хорошим варіантом в плані якості звуку, але слід звернути увагу на їхню справді низьку вартість, і тоді все зміниться, адже вони справді на голову вище від більшості конкурентів за цим параметром. Слід також звернути увагу на підтримку активного поглинання шумів, яке також непогане для цього цінового сегменту, та дуже хорошу автономність. Realme Buds Q2 можна назвати одним з найкращих варіантів у своєму ціновому сегменті, тому їх явно можна рекомендувати, як варіант для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.