Огляд Huawei Freebuds 4i – доступні навушники з дуже хорошою автономністю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Huawei зараз має певні проблеми на ринку смартфонів, але досить непогано відчуває себе на ринку бездротових навушників. Минулого року вона випустила дуже непогану TWS-гарнітуру Huawei Freebuds Pro, а на початку цього – більш доступні Freebuds 4i, які нам зараз вдалося протестувати, тому ми готові поділитися своїм досвідом експлуатації та рекомендаціями щодо покупки цього девайса.

Дизайн

Huawei Freebuds 4i доступні у трьох кольорах – чорному, червоному та білому, і кожен варіант знайде свого поціновувача. Щоправда, чорна версія найбільш строга та підійде до всього, біла також підійде до всього та нагадує AirPods, а червона кидається в очі, але знайде свого любителя. Наш варіант був білим, У порівнянні з Freebuds 3i варто звернути увагу на тонші та коротші ніжки навушників, а також трохи іншу форму.

Слід також звернути увагу на те, що зарядний кейс у цих навушників менший, ніж у Huawei FreeBuds 3i. Загалом його можна назвати більш зручним, і, що важливо, у нього при більш компактних розмірах краща автономність, ніж у попередника.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фішки роботи та підключення

Huawei Freebuds 4i підключаються через Bluetooth і ведуть себе при підключенні, як і будь-які інші TWS-навушники, в цьому плані немає нічого незвичного. Для більш зручного керування Freebuds 4i слід завантажити додаток Huawei AI Life, який дозволяє переглядати рівень заряду навушників та зарядного кейса.

Також додаток дозволяє налаштувати жести для управління навушниками – за замовчуванням встановлено подвійний тап для відтворення/паузи, а також утримання для контролю над активним поглинанням шумів. Є три режими поглинання шумів – активне поглинання шумів, без поглинання шумів та “режим прозорості”. Для переключення слід просто затиснути сенсорну зону на навушнику, непотрібний режим можна вимкнути через додаток.

Слід звернути увагу на те, що у Huawei Freebuds 4i є дуже хороше пасивне поглинання шумів, яке відчувається справді добре. Нам такий сценарій використання сподобався найбільше – у ньому звук найбільш натуральний, але при цьому й найкраща автономність. Для шумних місць, щоправда, все-таки варто включати поглинання шумів.

Автономність

За автономність кожного навушника Huawei Freebuds 4i відповідальний акумулятор об’ємом 55 мАг, у той час як об’єм акумулятора кейса складає 215 мАг. Компанія заявила 10 годин відтворення музики на гучності 50 відсотків з відключеним активним поглинанням шумів через кодек AAC. Єдиним недоліком в плані фішок, пов’язаних з автономністю, можна назвати відсутність підтримки бездротової зарядки.

Що дуже важливо, при повторенні тесту в таких умовах навушники показали такий самий результат, що вражає. З режимом прозорості або режимом поглинання шумів та гучністю на рівні 100 відсотків навушники можуть відтворювати музику понад 4 години, що можна назвати чудовим результатом, але такі умови використання не можна назвати реальними, тому в реальних умовах варто розраховувати на набагато кращі показники. Повний процес зарядки у нас зайняв близько півгодини, що справді приємно.

Якість звуку

Huawei Freebuds 4i оснащені полімерними діафрагмами та 10-міліметровими драйверами, які видають чистий та хороший звук. Музика через Spotify та інші потокові сервіси відтворюється дуже добре, звук збалансований, вокал чіткий. У фірмовому додатку AI Life немає еквалайзера, але ви можете налаштувати їх, якщо у вашого смартфона є Dolby Atmos або схожа система з еквалайзером.

Щоправда, слід розуміти, що заради хорошої автономності, яка є ключовою фішкою цього девайса, апаратне забезпечення зайняло менше місця в корпусі. Тим не менше, низькі частоти все ще дуже і дуже непогані. Якість звуку на мікрофонах справді непогана, причому навіть при використанні навушників у масці.

Висновки

Huawei Freebuds 4i можна сміливо назвати одними з найкращих бездротових навушників у своєму ціновому сегменті. Компанія Huawei виправила всі основні проблеми Freebuds 3i, при цьому залишила дуже конкурентну ціну. Дизайн як навушників, так і зарядного кейса стали кращими. Також можна виділити прекрасну автономність, легку навігацію та активне поглинання шумів.

В плані цінової політики компанія Huawei також приємно здивувала – навушники доступні в Україні за ціною 1999 гривень. Щоправда, слід розуміти, що модель стане не найкращим вибором, якщо ви використовуєте iPhone або iPad, оскільки для iOS додатку Huawei AI Life немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.