Apple презентувала нові Apple TV, AirTag, iMac, iPad Pro та iPhone 12 у новому кольорі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple в рамках своєї офіційної презентації, яка пройшла сьогодні, 20 квітня, показала багато цікавого, і тут є що обговорити. Щоправда, iPad mini 2021 та Apple AirPods 3 нам так і не показали, тому, вочевидь, слід чекати ще однієї невеликої презентації вже незабаром.

Apple AirTag

Перши новим продуктом стала бездротова мітка AirTag, яка є аналогом Samsung SmartTag та SmartTag+. Девайс, по суті, коштує дешевше (30 доларів за штуку або 100 доларів за 4 штуки), ніж Samsung Galaxy SmartTag+ (лише у Plus-версії є UWB, яка є у AirTag, а у молодшої її немає), який коштує 40 доларів.

У девайса є чіп U1, підтримується NFC та Bluetooth LE, є захист за стандартом IP67. Пошук відбувається через додаток Find My App, живлення відбувається через одну батарейку CR2032, яку можна замінити самостійно. Заявлена автономність від одного елемента живлення на рівні одного року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 12 Purple

Компанія Apple презентувала iPhone 12 у новому, фіолетовому кольорі. По суті, модель не відрізняється нічим, крім кольорів, від інших варіантів. У новому фіолетовому кольорі будуть доступними iPhone 12 та iPhone 12 mini, ціни стартують з позначок, відповідно, 799 та 699 доларів. Старт продаж стартує вже в кінці цього місяця, 30 квітня.

Apple TV 4K 2021

Після цього Apple презентувала приставку Apple TV 4K 2021, у якого головною відмінністю став оновлений пульт Siri Remote. Девайс отримав чіпсет Apple A12 Bionic, підтримку Dolby Vision та HDR, а для зберігання даних доступні об’єми 32 ГБ або 64 ГБ (ціна складає, відповідно, 179 або 199 доларів).

У нового пульта є спеціальне сенсорне кільце для керування відтворенням. Є фізичні кнопки для регулювання гучності та вимкнення звуку, окрема бічна кнопка Siri та багато іншого. Ніяких змін програмного забезпечення, щоправда, не анонсували. Девайс поступить у продаж 30 квітня.

iMac 2021

Головним оновленням одного з основних продуктів Apple став iMac 2021, який отримав оновлений тонкий дизайн та чіпсет Apple M1. Також модель доступна у великій кількості кольорів, чого не було у попередньому поколінні. Система охолодження стала набагато тихішою завдяки використанню невеликих вентиляторів, чого вистачає для охолодження завдяки новому чіпсету.

Модель отримала новий 24-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 4480 х 2520 пікселів, систему з трьох мікрофонів та шести динаміків для якісного звучання, а також камеру FaceTime HD Camera для відеодзвінків, яка нарешті підтримує роздільну здатність 1080p.

У нового iMac використовується кабель з магнітним конектором нового типу, а у зовнішньому блоку живлення для старшої версії є роз’єм RJ-45. У молодшої моделі два роз’єми Thunderbolt, а у старшої – два Thunderbolt та два USB-C. На боковій грані є мініджек 3.5 міліметра.

Також Apple оновила клавіатуру для iMac, додавши кнопку для емодзі та сканер відбитків пальців TouchID (у старшій версії). Модель буде доступною за ціною від 1300 за молодшу версію (без сканера відбитків пальців у клавіатурі, без RJ-45 та без двох USB-C), а старша – за 1500 доларів. Обидві версії стартують з об’ємів 8/256 ГБ.

iPad Pro 2021

У кінці презентації Apple презентувала iPad Pro з чіпсетом M1. Модель на 50 відсотків потужніша за попередника в плані процесора та на 40 відсотків потужніша в плані графічного адаптера. Опціонально доступно до 16 ГБ оперативної та до 2 ТБ внутрішньої пам’яті, є підтримка Apple Pro Display XDR 6K, 5G, Thunderbolt та USB4.

iPad Pro 12.9 став першим девайсом з miniLED-дисплеєм Liquid Retina XDR, пікова яскравість складає 1600 ніт. Модель отримала оновлену ширококутну камеру 12 МП та LiDAR. Товщина планшета складає 6.4 міліметра, вага – 700 грамів. Вперше для iPad стала доступна біла клавіатура-чохол.

Молодша версія з діагоналлю 11 дюймів буде доступна за ціною від 799 доларів, а старша, 12.9 дюйма, за ціною від 1099 доларів (у обох випадках у стартових версіях встановлено 128 ГБ внутрішньої пам’яті). Старт продаж запланований на 30 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.