Огляд бездротових навушників vivo TWS Neo

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробники електроніки постійно вдосконалюють свої продукти, прагнучи зайняти передові місця на ринку. Це відноситься до всіх товарів, але особливо варто виділити смартфони і TWS-навушники.

Не стала тут винятком компанія vivo. Нещодавно вона розпочала продаж нової гарнітури, що отримала підтримку Bluetooth 5.2 і ємні акумулятори.

Розповімо про все детальніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У чому привабливість Bluetooth 5.2?

Розробники електронної продукції дивляться вперед. Скоро ринок буде завалений гаджетами з Bluetooth 5.2, але не всі відразу зможуть надати навушники, що підтримують цей протокол. Тому в vivo вирішили зіграти на випередження, розробивши модель TWS Neo.

Чим же відрізняється цей функціонал від тих, що використовуються зараз? Відповідь проста: новою технологією передачі даних LE Audio. У ній головним є кодек LC3 (Low Complexity Communications Codec). Він дозволяє поєднувати менше споживання енергії з більш високою якістю звучання.

Ще одним нюансом цього протоколу є наявність ізохронних каналів. Це сприяє отриманню навушниками сигналу від джерела звуку синхронно за часом і безперервно. З огляду на те, що зрушень за часом між лівим і правим каналами немає, знижуються або повністю нівелюються фазові тремтіння цифрового сигналу даних (джиттер).

У підсумку виходить чисте, прозоре і більш реалістичне звучання.

Важливо розуміти, що ця технологія доступу тільки в разі, якщо джерело звуку теж підтримує Bluetooth 5.2.

Зв’язок швидкий і стійкий

TWS Neo з’єднується без проблем. Для цього потрібно тільки витягти навушники з чохла і вставити їх в вушні раковини.

Розумний пристрій самостійно знайде знайомий джерело аудіо. Можна одночасно підключитися до двох пристроїв, тоді процес перемикання між ними буде відбуватися дуже бистро.Для призупинити відтворення досить витягнути випромінювач з вуха. Нескладно поставити аксесуар на паузу. Для цього потрібно злегка торкнутися сенсорного майданчика гаджета.

Якщо є необхідність використання вироби в якості Bluetooth-гарнітури, то з цією метою є використовувати один навушник. Такий варіант особливо сподобається автомобілістам і тим, хто ратує за безпеку дорожнього руху. Чутність телефонних переговорів виходить відмінною. Вона трохи погіршується тільки у великих приміщеннях.

Стійкість зв’язку в разі використання vivo TWS Neo забезпечується висока. Можна сміливо переміщатися по трикімнатній квартирі, не побоюючись, що звуковий потік буде гальмуватися.

Підійдуть багатьом

Зараз TWS-моделі використовуються широко, але не всіма. Для того, щоб навушники такого типу добре розміщувалися в вусі, у нього повинна бути певна форма. Інакше вони можуть просто випасти під час різкого руху головою. 

Тому при виборі навушників такого типу рекомендується приміряти їх перед покупкою. Ті користувачі, які раніше мали справу з подібними бездротовими пристроями, можуть сміливо купувати vivo TWS Neo. Цей гаджет їм напевно сподобається і влаштує за всіма параметрами.

Для яких композицій пристрій підійде напевно

Модель має солідний запас по гучності. Для того, щоб оцінити якість звучання, один з користувачів провів експеримент. Додатково він використовував смартфон LG V50 ThinQ, у якого була встановлена ​​гучність на рівні 32-38%. Ці параметри найбільш комфортні.

В результаті вийшло чисте і повністю збалансоване аудіо. Драйвера у TWS Neo чималі – понад 14 мм в діаметрі. Це дозволяє добре відчути низи, які не зливаються в гул, тому що прекрасно вони артикульовані.

Любителі басів можуть порахувати таке звучання занадто легким, але звичайним користувачам воно сподобається.

Тепер уже зрозуміло, що слухати в цих навушниках хеві-метал не має сенсу. Екстремально жорсткі жанри не для них. Ця гарнітура призначена для прослуховування більш спокійних творів: класичного року, камерної класики, джазу, попси.

Тільки для vivo?

Навушники зроблені таким чином, що деякі нюанси можна реалізувати тільки при використанні мобільного пристрою тієї ж марки. Як, наприклад, у випадку з кодеком aptX Adaptivе, що поєднує високу якість звуку з невеликою витратою енергії. Також є спеціальні доповнення для еквалайзера TWS Neo.

Однак, все це зовсім не означає, що власники смартфонів інших марок повинні відмовитися від придбання саме цих навушників. Головне, щоб апарат підтримував хоча б кодек AAC. Він поступається за якістю aptX, але не критично. Більшість користувачів він влаштує.

Даний аксесуар має ряд переваг, які цілком можуть бути реалізовані зі смартфонами інших марок. Наприклад, драйвера великого діаметру, які дозволяють отримати більш точні і проникливі баси. Справа тут не тільки в розмірах, але і у використанні більш сучасних матеріалів з малою масою і великою жорсткістю.

Підсумки

Навушники vivo TWS Neo вийшли у розробників з Китаю якісними, функціональними та просунутими. Вони влаштують більшість користувачів, особливо тих, хто має на руках смартфон цього ж виробника.

У аксесуара немає бездротової зарядки, але при наявності хорошого кейса-чохла вона не дуже-то й потрібна. Без неї легко обійтися, особливо, якщо врахувати, що ціна в такій комплектації нижче. Зараз це важливо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.