Огляд навушників Oppo Enco W51: найкращий аналог Apple AirPods

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Oppo в основному відома своїми смартфонами, але в цьому році компанія також випустила кілька бездротових навушників, серед яких є навушники Oppo Enco W51 TWS, які ми отримали для огляду.

Enco W51 коштують 2799 грн і оснащені такими функціями, як бездротова зарядка і шумозаглушенням, які ми рідко можемо побачити в цьому ціновому діапазоні. Вони також підтримують сенсорне управління і, як стверджується, забезпечують до 24 годин автономної роботи.

Oppo Enco W51 технічні характеристики

  • Розмір драйвера: 7 мм
  • Чутливість драйвера: 103 дБ при 1 кГц
  • Діапазон частотної характеристики: 20 Гц ~ 20 кГц
  • Чутливість мікрофона: -38 дБВ / Па
  • Кодеки Bluetooth: SBC, AAC
  • Версія Bluetooth: Bluetooth 5.0
  • Радіус дії бездротового зв’язку: 10 метрів
  • Акумулятор навушників: 25 мАг
  • Акумулятор зарядного кейса: 480 мАг
  • Час провідної зарядки (рекламується): 80 хвилин із зарядним чохлом
  • Час бездротової зарядки (оголошена): 2,5 години з зарядним чохлом
  • Різне: USB-C, рейтинг IP54, бездротова зарядка Qi
  • Кольори: квітковий білий, зоряно-синій і блакитний.
  • Вага: 55,5 г (навушники і футляр)

Розпакування

Oppo Enco W51 поставляється в квадратній коробці білого кольору з приємною матовою обробкою, яка включає в себе інструкції з безпеки і швидкого запуску, кабель USB-C і декілька пар силіконових вушних вкладишів різних розмірів – маленькі, дуже маленькі і великі. Це на додаток до середніх за розміром, які встановлюються на Enco W51. Приємно мати вушні вкладиші різного розміру, оскільки вони дозволяють підібрати найкращий варіант, що необхідно для комфортного прослуховування, кращого звуку і хорошої пасивної звукоізоляції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дизайн, конструкція і комфорт

Oppo Enco W51 доступний в трьох колірних варіантах – квітково-білому, зоряно-синьому і аква-синьому. Зарядний чохол в формі узору, в який поміщається акумулятор ємністю 480 мАг, важить 55,5 грама разом з вкладишами всередині, він легкий, компактний і зручний для перенесення.

Дизайн зарядного футляра нагадує Galaxy Buds Live. Він має глянсову поверхню і схильний до появи подряпин і відбитків пальців, але модель білого кольору непогано приховує це. На корпусі також є світловідбиваючий логотип Oppo на передній панелі, а порт USB-C розташований позаду поруч зі світлодіодним індикатором зарядки, який блимає червоним при низькому рівні заряду батареї, жовтим при середньому рівні і зеленим при повному заряді.

Усередині ви знайдете навушники Enco W51 TWS. Тут немає ярликів, які вказують, який наушник куди йде, але, на щастя, вони не потрібні, так як один зліва входить в ліве вухо, а інший – в праве. Просто.

Говорячи про навушниках Enco W51, вони маленькі і легкі, і їх дуже зручно носити навіть протягом тривалого часу. Амбушюри, які йдуть в комплекті, гладкі і зручні.

Enco W51 мають ступінь захисту від пилу і вологи IP54, а це значить, що ви повинні добре носити їх під час тренування. Вони також підтримують сенсорне управління і виявлення зносу, про що ми поговоримо докладніше в розділі «Продуктивність».

Програмне забезпечення і можливості підключення

Навушники Oppo Enco W51 TWS поставляються з Bluetooth 5.0 і, як рекламується, мають радіус дії 10 метрів. Ви можете використовувати обидва навушники разом або тільки по одному, а інший покласти в футляр.

Під час тестування, коли ми підєднуємо Enco W51 зі смартфонами, ми не стикалися з якими-небудь проблемами з підключенням, але при використанні навушників з Android TV часті обриви з’єднання, що ускладнювало роботу користувача.

Enco W51 сумісний з пристроями Android і iOS і підтримує швидке сполучення. Що також є ексклюзивним для деяких смартфонів Oppo, так це налаштування сенсорного управління, що досить незручно, оскільки вам доведеться жити з сенсорним управлінням за замовчуванням, якщо у вас є несумісне пристрій.

Особливості та продуктивність

Oppo Enco W51 містить 7-міліметрові динамічні драйвери в кожному навушнику і рекламується з діапазоном частотної характеристики від 20 Гц до 20 кГц. Вони оснащені діаграмами композитного графена Dual TPU для поліпшення звукового відгуку і високих частот. Крім того, Enco W51 підтримує сенсорне управління і виявлення зносу, а також функцію гібридного шумозаглушення як для музики, так і для викликів.

Шумозаглушення

Давайте спочатку поговоримо про шумозаглушення, оскільки це одна з основних функцій Oppo Enco W51.

Oppo використовує по три мікрофони на кожному навушнику разом з двоядерним чіпом цифрового шумозаглушення, щоб зменшити шум на 35 дБ. У нашому тестуванні шумозаглушення була адекватне, Enco W51 безумовно не блокував весь зовнішній світ.

Якість звуку і дзвінків

Oppo Enco W51 добре показав себе в наших тестах голосових викликів. Людина на іншому кінці дроту могла нас чути голосно і чітко, і у нас не було проблем з її прослуховуванням. Навушники також підтримували зв’язок зі смартфоном під час розмови, поки ми переміщалися по кімнаті.

Говорячи про аудіо, Oppo Enco W51 поставляється з пристойним звуковим профілем з коробки за свою ціну. Високі частоти були чіткими і не особливо різкими. Вокал був чистим, і Enco W51 відмінно впорався з керуванням кількома інструментами, що грають в швидкому темпі, без будь-яких значних втрат в деталях.

Акумулятор

У кожен навушник Oppo Enco W51 входить акумулятор ємністю 25 мАг, а в зарядному футлярі – акумулятор ємністю 480 мАг. Oppo стверджує, що при гучності 50% Enco W51 може забезпечувати відтворення музики протягом 3,5 годин без підзарядки з включеним ANC і 4 години з вимкненим ANC. За словами Oppo, в поєднанні з зарядним чохлом ви можете отримати в цілому 20 годин відтворення з ANC і 24 години без нього.

Enco W51 перевищив заявлені 3,5 години в нашому тестуванні, коли ми відтворювали музику на 50% гучності з включеним ANC, оскільки вони стабільно тривали більше 4 годин. Але якщо ви будете відтворювати музику на більшій гучності з включеним ANC, у вас буде менше витривалості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.