Огляд Redmi Note 9S – найкращий смартфон за свою ціну

Компанія Xiaomi протягом останнього року досить активно проявляла себе на ринку мобільних девайсів, випускаючи дуже багато цікавих моделей. Серед них варто виокремити Redmi Note 8 Pro – бестселлер, який отримав хороший чіпсет, революційну, як за свою ціну, камеру, а також модуль NFC для безконтактної оплати. Через півроку після цього настала пора для наступного покоління Redmi Note, і компанія випустила його наступника – Redmi Note 9S, а от чи вийшов смартфон таким самим безпрецедентним хітом – варто розібратися. 

Redmi Note 9S оснащений IPS-дисплеєм діагоналлю 6.67 дюйма, і, що цікаво, ця діагональ більша, ніж у вищезгаданого Redmi Note 8 Pro, тому в цьому плані смартфони відрізняються. Роздільна здатність тут така сама – FullHD+, а от розташування фронтальної камери інше – замість краплеподібної фронтальної камери вона тепер врізана у верхньому лівому куті дисплея. 

З продуктивністю тут все також в порядку, адже тут встановлений новий чіпсет Snapdragon 720G. Якщо у вас є сумніви щодо того, чи варто вибирати смартфон за таку ціну через його продуктивність, варто згадати минулорічний Redmi Note 8 Pro, який став народним хітом, хоча працював на чіпсеті MediaTek приблизно такої ж потужності – Helio G90T. Вищезгаданий Helio G90T хоч і схожий по потужності, але при цьому має відчутно більший техпроцес – 12 нанометрів проти 8 нм, тобто нова модель повинна споживати менше енергії за стару схожому режимі використання. З пам’яттю тут, як на бюджетну модель, все також непогано – є дві варіації на вибір: 4/64 ГБ та 6/128 ГБ. 4 ГБ оперативної пам’яті у молодшій моделі – досить дивне рішення, адже у тому ж Redmi Note 8 Pro було 6 ГБ у всіх комплектаціях. Старша комплектація в цьому плані не розчарувала.

Якщо говорити про автономність, то тут все справді добре. Смартфон отримав дуже хороший акумулятор об’ємом 5020 мАг, якого середньому користувачу вистачить приблизно на два дні, а дуже активному – на півтора. У випадку, якщо ви належите до дуже активних користувачів і смартфон таки сів посередині другого дня, передбачена швидка зарядка потужністю 18W. Загалом саме автономність можна назвати однією з ключових переваг смартфона, адже у бюджетному ціновому сегменті конкуренти досі часто встановлюють акумулятора на 3-4 тисячі мАг, яких вистачає приблизно на день.

Дуже важливим плюсом смартфона є наявність модуля NFC для безконтактної оплати, але його наявність/відсутність залежить від регіону, тому раджу купувати офіційну версію або дуже уважно перевіряти, яку саме ви замовляєте в Інтернеті. Також варто зауважити, що у смартфона є мініджек 3.5 міліметрів, FM-радіо, інфрачервоний порт Wi-Fi 802.11ac та Bluetooth 5.0. 

Смартфон отримав дизайн, який нагадує флагманський Huawei Mate 20 Pro дворічної давності – основний модуль квадрокамери оформлений у вигляді квадрата посередині задньої панелі, у її верхній частині. Ця квадрокамера складається з основного сенсора на 48 МП, ширококутного на 8 МП, макро на 5 МП та датчика глибини сцени на 2 МП. Селфі-камера тут на 16 МП. 

Redmi Note 9S у молодшій версії коштує близько шести тисяч гривень, а старша версія – близько шести з половиною-семи. У будь-якому випадку, я б не радив брати молодшу версію, адже 4 ГБ оперативної пам’яті – справді малувато для MIUI, особливо для нової, дванадцятої версії, і 6 ГБ – це вже бажаний мінімум у такому ціновому сегменті. Безумовно, це не означає, що якщо ви вже візьмете версію з 4 ГБ оперативної пам’яті, ваш смартфон буде постійно глючити, але все-таки варто розуміти, що цього дуже мало у довгостроковій перспективі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.