Почалась виставка Microsoft Build 2020, що показали розробники

Підсумки Microsoft Build 2020. Суперкомп'ютер, друге життя старих додатків і інші анонси
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього року конференція Build 2020 від Microsoft перейшла в онлайн формат- будь-який бажаючий може ознайомитися з анонсами компанії через трансляцію в інтернеті і підключитися до будь-якого семінару для розробників.

Ввечері, 19 травня відбулася основна частина конференції – в цьому матеріалі розповімо про головні анонси компанії Microsoft.

Досягнення Windows

Microsoft розповіла, що Windows 10 користується мільярд людей щомісяця – люди проводять в ній більше 4 трильйонів годин. В честь цього досягнення компанія оголосила про проєкт Project Reunion, який дозволить об’єднати класичні Win32-програми з сучасними програмами Universal Windows Platform (UWP).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За допомогою платформи Project Reunion розробники зможуть випускати універсальні додатки одночасно для Win32 / UWP і легко адаптувати старі додатки на базі Win32 для актуальної Windows 10. Особливо це важливо на тлі новин про те, що Microsoft відмовляється від підтримки системи із застарілою 32-бітною архітектурою. В цьому випадку розробникам не потрібно буде повністю переробляти старі додатки, а тільки легко адаптувати їх під сучасні комп’ютери за допомогою готового рішення.

Суперкомп’ютер для Ілона Маска

В рамках презентації Microsoft представила новий суперкомп’ютер, який увійшов до п’ятірки найпотужніших комп’ютерів у світі. Комп’ютер створювався на базі хмарних технологій Azure спеціально для компанії OpenAI, яку заснували Сем Альтман і Ілон Маск.

Суперкомп’ютер для OpenAI від Microsoft складається з 285 тисяч процесорних ядер і 10 тисяч графічних карт. Він забезпечує швидкість передачі даних до 400 Гб / с для кожного сервера. На відміну від інших суперкомп’ютерів, які потрібні для класичних обчислень і обробки «важкої графіки», цей комп’ютер призначений саме для машинного навчання, нейромереж і штучного інтелекту.

Некомерційна організація Ілона Маска створена для вивчення і створення штучного інтелекту для вирішення різних завдань. Наприклад, один з алгоритмів OpenAI вже перемагає кращих кіберспортсменів в грі Dota 2. В майбутньому компанія OpenAI планує розробляти штучний інтелект для кібербезпеки, написання програм, робототехніки та багатьох інших напрямків.

Відповідальний підхід до машинного навчання

У сучасному світі машинне навчання і нейромережі використовують в найрізноманітніших галузях – від розпізнавання осіб до автоматичних ботів, які відповідають на повідомлення живих людей. Ці технології тісно пов’язані з персональними даними та конфіденційною інформацією звичайних користувачів.

Щоб розробники відповідально підходили до машинного навчання, Microsoft представила додаткові інструменти для платформи Azure Machine Learning. Вони не тільки допоможуть перевірити захищеність використовуваних даних, але і оцінять якість датасета, щоб не використовувати ресурси даремно. Ці ж інструменти доступні в вигляді відкритого коду на GitHub.

Доступне навчання

Компанія представила нові модулі для освітньої платформи Microsoft Learn – початківці і досвідчені розробники з усього світу можуть безкоштовно пройти навчання з програмування на #Q і Quantim Delevolpment Kit, щоб познайомитися з квантовими обчисленнями. Щоб залучити ще більше фахівців, Microsoft буде кожен день проводити онлайн-уроки Learn TV з написанням коду в реальному часі і бесідами з експертами.

Для спільної роботи

Головна новина – платформа Fluid Framework з інструментами для спільної роботи в інтернеті стає програмою з відкритим кодом. Це означає, що будь-який бажаючий може впровадити готові рішення для спільного редагування документів, роботи з додатками, обміну даними та інших завдань.

У минулому році на конференції Build можливості платформи Fluid Framework показали на прикладі редактора Microsoft Word. Ціла група людей може працювати над одним документом і стежити за змінами без мовного бар’єру – текст буде перекладатися на мову кожного користувача.

На презентації також показали нові можливості для платформи Microsoft Teams – це набір програм і сервісів для комунікації і роботи співробітників усередині компаній. Тепер адміністратори платформи Teams можуть встановлювати популярні бізнес-додатки і програми від незалежних розробників для співробітників своїх компаній самостійно або за запитом. А розробники зможуть вбудовувати нові додатки в систему Teams відразу з Visual Studio.

Бізнес-завдання

Новий набір інструментів Azure Synapce Link дозволяє більш гнучко працювати з системами грошових транзакцій для компаній. За допомогою цього рішення можна в один клік вивантажити дані про всі транзакції для аналізу – без очікування і додаткового навантаження на комп’ютер.

Слідкуйте за новинами з конференції Microsoft Build 2020, захід проходитиме до 21 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.