Apple і Google розповіли про вимоги для використання їх нового додатку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple і Google разом працюють над створенням додатку, який допомагатиме відслідковувати пацієнтів з позитивним результатом на COVID-19. Тепер компанії оголосили умови того, як органи громадської охорони здоров’я в усьому світі можуть використовувати їх систему відстеження, щоб зберегти конфіденційність користувачів.

Представники цих двох компаній оголосили, що органи охорони здоров’я повинні будуть підписати юридичні угоди, щоб отримати доступ до нового API. Серед вимог, з якими доведеться погодитися, відзначається: додатки повинні використовуватися виключно під час пандемії коронавірусу і мають мінімізувати обсяг зібраних ними даних. Органи охорони здоров’я повинні отримати згоду користувача на декількох етапах і не можуть запитувати дозвіл на використання служб визначення місцеположення смартфона. API також буде надаватися одному додатку на країну або регіон.

Принципи, яких дотримуватимуться розробники сервісів iOS і Android, передбачають анонімність користувачів програми. Додатки будуть використовувати Bluetooth, тому в системі не буде зберігатися інформація про місцезнаходження заражених. Після того, як телефон користувача зафіксує контакт з телефоном зараженого, він повідомить владу про небезпеку. Вони також можуть повідомити користувача про необхідність пройти тест на зараження коронавірусом або відправитися на карантин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

API представлять цього місяця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.