У Windows 10 з’явиться режим “турбо”: швидкість збільшиться в рази

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно зі свіжою інформацією від учасників Windows Insider, Microsoft додасть нову функцію у Windows 10, після якої операційна система перестане гальмувати і працюватиме швидше. За наявними відомостями, травневе оновлення принесе Windows 10 вдосконалену систему індексації, яка може підвищити загальну продуктивність системи з певними конфігураціями.

Індексування у Windows каталогізує файли на комп’ютері для прискореного пошуку і швидшого доступу до них. Нова функція дасть змогу набагато швидше знаходити потрібні файли або навіть ключове слово у Windows 10. Особливо прискорення відчують користувачі, операційна система яких встановлена на традиційних твердих дисках (HDD).

Раніше проблема полягала в тому, що індексування могло обтяжувати обладнання і призводити до підвищеної активності диска на механічних твердих дисках. У інструкції з налаштування Windows нерідко пропонували вимкнути індексацію зовсім для підвищення продуктивності системи. Це уповільнювало пошук, але не давало ОС надмірно розкручувати твердий диск у найневідповідніший момент і, отже, такий підхід вважався прийнятним компромісом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як підкреслює Windows Latest, Microsoft в останньому оновленні налаштувала індексацію так, щоб вона не впливала на продуктивність. Відповідно до публікації, Windows тепер буде обмежувати або навіть повністю зупиняти індексування, поки користувач виконуєте певні дії, такі як передача файлів. Автори публікації зазначають, що вони змогли помітити відчутну різницю в кількох тестах, які вони проводили на реальному обладнанні і віртуальних машинах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.