Програми

Оновлення Windows 10 принесло чергові незручності. На цей раз із Windows Defender

Share

Оновлення операційної системи Windows 10 вже не раз спричиняли незручності користувачам. З новим оновленням системи на цей раз прийшли і проблемі з Windows Defender. Деякі користувачі в мережі вже повідомляють, що на ПК з’явилося повідомлення, що повідомляє про зупинку служби виявлення загроз через помилку.

Згідно з наявними даними, користувачам демонструються повідомлення: “Служба виявлення загроз зупинена. Виконайте її перезавантаження ” і ” непередбачена помилка. Вибачте, ми зіткнулися з проблемою. Будь ласка, спробуйте ще раз”. У той час, як деякі користувачі пов’язують появу проблеми з оновленням KB4549951 для Windows 10, схоже, що причиною їх появи є оновлення механізму виявлення загроз (Security Intelligence Update) під номером 1.313.1638.0, поширення якого почалося сьогодні в автоматичному режимі.

Посилаючись на численні повідомлення користувачів на форумах і в соціальних мережах, джерело повідомляє, що згадані раніше помилки не дозволяють запустити перевірку Windows 10 за допомогою фірмового антивіруса Microsoft. Неможливість здійснити перевірку ОС може наражати на небезпеку користувачів Windows, а також здатна підірвати довіру клієнтів до Захисника Windows.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також наголошується, що користувачі, які зіткнулися з даною проблемою, не можуть здійснити повне або швидке сканування системи за допомогою Захисника Windows. Згідно з наявними даними, видалення останнього накопичувального оновлення для Windows 10 не вирішує проблему, а ось відкат системи до точки, що передує установці оновлення безпеки, повертає антивірусу працездатність.

Microsoft поки не підтвердила наявність проблеми, але очевидно, що якщо скарги користувачів продовжаться, розробники будуть змушені зробити це. У такому випадку Microsoft випустить позапланове оновлення, яке має вирішити проблему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Тетюшев Данило

Люблю Apple, розповідаю про гаджети, кіно і корисні речі зі світу IT.

Опублікував
Тетюшев Данило
  • Останні записи

    Стало відомо, чи є у Google Pixel 8a бездротова зарядка

    Бюджетний Google Pixel 8a - це телефон із вражаючими характеристиками. Він може похвалитися 6,1-дюймовим дисплеєм,…

    14.05.2024

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024