Браузер Microsoft Edge вийшов на друге місце за популярністю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Веб-ресурс Netmarketshare, що відстежує рівень поширення в світі операційних систем і браузерів, опублікував статистику за березень 2020 року. Згідно з даними ресурсу, минулого місяця браузер Microsoft Edge вийшов на друге місце за популярністю в світі, поступаючись лише давньому лідеру Google Chrome.

Джерело зазначає, що Microsoft Edge, який для багатьох є наступником Internet Explorer, продовжує набирати популярність і більше не може вважатися «браузером для завантаження інших браузерів».

Тривалий час в сегменті браузерів першу позицію з великим відривом займає Chrome. За підсумками березня веб-оглядач компанії Google займав 68,50 % ринку. Microsoft Edge використовується на 7,59% пристроїв. Mozilla Firefox, що займав раніше друге місце, опустився на третю сходинку з часткою ринку 7,19 %, А Internet Explorer продовжує залишатися на четвертій позиції з часткою 5,87 %.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одним з факторів, що вплинули на зростання популярності Edge, є його доступність для мобільних пристроїв на базі Android і iOS. Крім того, розробники з Microsoft регулярно оптимізують оглядач, роблячи його більш зручним і надійним. Все це вплинуло на збільшення користувацької бази.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.