Як виглядає нова Windows 10: Microsoft зробила масштабний редизайн

Операційна система Microsoft перейшла позначку в мільярд активних користувачів, в честь цього компанія представила новий інтерфейс.

Компанія змінює Windows 10 поступово: в кінці минулого року представили нові іконки, логотип, а на початку березня показали оновлене меню «Пуск» . На честь головного рубежу кількості користувачів Microsoft вирішила представити комплексні зміни дизайну системи.

Дизайн системи не змінився принципово. Все меню, програми та налаштування залишилися на своїх місцях, але окремі частини стали простіші і лаконічніші. Компанія називає цю концепцію Fluent Design – це плавний перехід від повного мінімалізму до більш об’ємному стилю.

Наприклад, в новому меню «Пуск» відмовилися від традиційних «живих плиток», які з’явилися ще в Windows 8 багато років тому. Тепер замість них іконки додатків і інформаційні віджети без яскравих кольорів і анімацій.

View this post on Instagram

The team made this video to celebrate making it to 1 billion MAD on Windows 10 and I wanted to share it with all of you. Now at a time when so much of our work and communication is taking place through our devices, it’s especially humbling to know that Windows can help empower a billion people to stay connected to the things and people they care about #Windows

A post shared by Panos Panay (@panospanay) on

Також змінили дизайн окремих додатків – «Провідник», «Календар», «Фото», «Калькулятор» та інших. Решта частини системи теж стали більш сучасними. У тому числі змінили контекстне меню, яке запускається при натисканні правою кнопкою миші, і вікно блокування комп’ютера.

Відео з презентацією опублікував Панос Панай, керівник відділу Windows в Microsoft, в своєму інстаграмі, але не поділився деталями про те, коли у користувачів з’явиться новий інтерфейс. Швидше за все, зміни дизайну будуть вводитися поступово в наступних оновленнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.