Google Chrome почав попереджати про швидке відключення блокувальників реклами та інших популярних розширень

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Користувачі Chrome помітили попередження, які з’явилися у веб-магазині розширень. У блокувальників реклами, качалок музики та відео, а також у розширень для обходу блокувань інтернет-ресурсів зазначено, що незабаром вони перестануть підтримуватись.

Реклама

Що ще відомо

Розширення поки що продовжують працювати, хоча Chrome надає можливість видалити їх. Навіть після видалення зберігається можливість повторного встановлення.

Попередження є результатом припинення підтримки платформи розширень Manifest V2 на користь Manifest V3. Деякі розробники розширень вже готують урізані альтернативи, які сумісні з новим фреймворком і збережуть частину колишньої функціональності. Також відомо, що Google планує як мінімум до червня 2025 зберегти в Chrome підтримку Manifest V2, але її буде необхідно активувати вручну через приховані налаштування браузера та операційної системи. Крім того, Manifest V2 збережеться в інших браузерах на базі Chromuim (Microsoft Edge, Vivaldi, Firefox, Opera та інших), тому в них не буде відключено розширення, які перестануть працювати в Chrome.

Тестові збірки Chrome вже перейшли на версію 130, в якій відключено фреймворк Manifest V2, тому в них зникла підтримка багатьох популярних розширень. Релізне складання Chrome 130 вийде в другій половині жовтня – і для багатьох користувачів її випуск стане неприємним сюрпризом.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ