Windows отримує власну версію AirDrop

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Windows Central повідомляє, що оновлений документ підтримки Microsoft розкриває нову функцію обміну файлами для пристроїв Windows і Android. Завдяки інтеграції Phone Link і програми Link to Windows для Android користувачі зможуть обмінюватися файлами через стандартні меню обміну на своїх пристроях, що створює подібний ефект до популярного AirDrop від Apple. Наразі ця функція розгортається серед інсайдерів Windows і незабаром стане доступною для всіх користувачів.

Реклама

AirDrop вже давно є лідером у сфері обміну файлами, і Microsoft разом з іншими компаніями намагається конкурувати з ним. Якщо нова функція буде настільки ж зручною у використанні, як і очікується, вона має всі шанси стати популярною серед користувачів.

Щоб скористатися новими можливостями обміну файлами, вам знадобиться комп’ютер з Windows 11 або версія Windows 10 від травневого оновлення 2019 року. Також потрібен мобільний пристрій з Android 9.0 або новішою версією, на якому встановлена програма Link to Windows (версія 1.24032.518.0 або новіша). Після налаштування, при натисканні кнопки “Поділитися” на ПК, ви побачите опцію “Phone Link” у списку доступних методів обміну. Для обміну файлами з телефону, ви знайдете аналогічну опцію під назвою «Посилання на Windows – Надіслати на ПК». Детальні інструкції можна знайти в документі підтримки Microsoft.

Хоча функція Phone Link також підтримує iPhone, документ підтримки не згадує про її можливе поширення на iOS-пристрої. Можливо, у майбутньому ця функція стане доступною і для iOS, або ж це натяк на те, що користувачі iPhone можуть продовжувати користуватися AirDrop.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ