Google Chrome припиняє підтримку блокувальників реклами

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Google розпочала перехід на систему розширень Manifest V3 у браузері Chrome, про що вперше стало відомо минулої осені. Внаслідок цього деякі розширення, зокрема блокувальники реклами, перестануть підтримуватися і будуть вимкнені найближчим часом.

Реклама

За інформацією порталу Android Authority, деяким користувачам браузер вже відключив uBlock Origin – найпопулярніший блокувальник реклами з аудиторією понад 34 мільйони користувачів. Оскільки Google не лише пошуковий гігант, але й заробляє на рекламі, блокувальники реклами прямо впливають на її бізнес.

Розробники uBlock Origin вже випустили Lite-версію розширення, яка відповідає вимогам Google, але менш ефективно блокує небажаний трафік. Рівноцінної альтернативи uBlock Origin для Chrome на основі Manifest V3 не буде.

Інші браузери на рушії Chromium, такі як Microsoft Edge, Brave та Opera, наразі не зобов’язані повністю переходити на нову платформу і збережуть підтримку Manifest V2 щонайменше до 2025 року.

Тим, хто не хоче миритися з рекламою, варто розглянути перехід на інший браузер. Оптимальними альтернативами Chrome вважаються Safari і Firefox, оскільки їхні власні рушії дозволяють підтримувати розширення незалежно від змін Google.

Актуальні дані показують, що Chrome займає понад 65% ринку браузерів. Другим за популярністю браузером є Microsoft Edge з приблизно 14%. Замикає трійку Safari. Менше ніж 10% користувачів ПК використовують Firefox і Opera.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ