Програми

Нове меню “Пуск” у Windows 11: що очікувати від оновлення

Share
Час читання: 2 хв.

Користувач соцмережі X під ніком PhantomOcean3 виявив цікаве нововведення у бета-складанні Windows 11 з номером 22635.3930, яке поки що тестується і не є повністю функціональним.

У меню «Пуск» з’явиться можливість сортувати встановлені програми за категоріями. Це значно спростить процес пошуку та прискорить запуск необхідного програмного забезпечення. В даний момент у «Пуску» такої можливості немає, що змушує користувачів переглядати величезний список програм і часто забувати про те, що саме вони мали на меті відкрити.

Введено дев’ять категорій (включаючи «Інструменти для розробників», «Розваги», «Музика», «Навігація та карти», «Новини та погода»), імплементація яких можлива через налаштування. У кожній категорії буде можливість закріпити чотири найбільш корисні програми для одноклікового запуску, в той час як інші програми буде доступно в папках.

Microsoft готує ще кілька інших нововведень у меню “Пуск”. Зокрема, планується додавання секції Phone Link (у нашому варіанті – “Зв’язок з телефоном”), що дозволить взаємодіяти з підключеним смартфоном (перегляд рівня заряду, читання та відправлення повідомлень, прийом і відправлення дзвінків, перегляд фотографій). Також у «Пусці» з’явиться підтримка швидких дій з правою кнопкою миші на іконки програм, наприклад, захоплення скріншота за допомогою «Ножиць», включаючи таймер.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    HarmonyOS NEXT без сервісів Android буде представлений цього місяця

    Huawei, здається, нарешті готується відмовитися від статусу бета-версії для своєї операційної системи HarmonyOS. Як підтвердила…

    16.09.2024

    Ціни на iPhone 16 у Китаї вже знижуються, хоча продажі почнуться лише 20 вересня

    Офіційний старт продажу iPhone 16 запланований на 20 вересня в багатьох країнах світу, але на…

    16.09.2024

    Вихід GTA 6 підштовхне гравців до покупки PlayStation 5 Pro

    Після презентації нової версії консолі PlayStation 5 Pro у багатьох геймерів виникло питання: чому варто…

    16.09.2024

    Данія передасть Україні нову партію винищувачів F-16 до кінця 2024 року

    Данія готується передати Україні нову партію винищувачів F-16 Fighting Falcon. Про це повідомив міністр оборони…

    16.09.2024

    iPhone 16 та iPhone 16 Plus стали найпродаванішими у дебютні вихідні

    Згідно з даними про терміни доставки, аналітик Мінґ-Чі Куо вважає, що компанія спостерігає зниження попиту…

    16.09.2024

    Камери Galaxy S25 і S25+ можуть отримати нестандартний дизайн кілець

    Останні чутки малюють досить чітку картину майбутнього Galaxy S25 Ultra. Як ви, напевно, чули, цей…

    16.09.2024