Microsoft призупинила оновлення Windows 11 – названа причина

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Кілька днів тому компанія Microsoft випустила свіже оновлення Windows 11, яке принесло кілька нових функцій та покращень. Однак апдейт з маркуванням KB5039302 виявився проблематичним – він може настільки серйозно пошкодити ПК, що ви не зможете його використовувати.

Реклама

Microsoft вже підтвердила, що KB5039302 викликає нескінченні перезавантаження в деяких системах. Згідно з повідомленням на офіційному сайті Windows Health Dashboard, ця проблема торкається комп’ютерів з клієнтськими версіями Windows 11 22H2 і 23H2. У компанії розповіли:

Після встановлення оновлень, випущених 26 червня 2024 року (KB5039302), деякі пристрої можуть не запускатися. Торкнуті системи можуть багаторазово перезапускатись і вимагати операцій відновлення для відновлення нормального використання.

Оскільки обхідних шляхів та вирішення проблеми поки не існує, Microsoft призупинила поширення оновлення KB5039302, щоб запобігти подальшому поширенню цього досить серйозного збою.

Найвірогідніший збій, якщо ви використовуєте віртуальні машини та вкладену віртуалізацію з таким програмним забезпеченням, як CloudPC, DevBox або Azure Virtual Desktop. Microsoft стверджує, що користувачі Windows 11 Home (Домашня) з меншою ймовірністю зіткнуться з цією помилкою, оскільки “віртуалізація менш поширена в домашніх умовах”. Але якщо ви використовуєте віртуальні машини на своєму домашньому ПК, вам краще почекати, доки Microsoft випустить виправлення.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоneowin.net

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: