Меню «Пуск» у Windows 11 стане ще зручнішим завдяки новим оновленням

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Microsoft випустила чергове тестове оновлення ОС Windows 11 під номером 22635.3785, яке стало доступним у бета-каналі. Це оновлення містить низку функціональних доповнень, спрямованих на покращення роботи з меню «Пуск» та панеллю завдань.

Реклама

Одним із ключових нововведень є можливість перетягування ярликів закріплених програм з меню «Пуск» безпосередньо на панель завдань. Раніше користувачі могли закріплювати ярлики тільки зі списку “Всі додатки”, тоді як розділ із закріпленими додатками залишався статичним. Тепер з’явилася довгоочікувана опція гнучкого налаштування. Однак, за відгуками тестувальників, анімація процесу перетягування поки що виглядає не надто елегантно і потребує доопрацювання.

Варто зазначити, що функціонал перетягування на панель завдань поки що не поширюється на папки, які, як і раніше, не можна закріпити в цій області екрана. Для багатьох досвідчених користувачів швидкий доступ до обраних папок із панелі завдань був би дуже зручним. Можливо, розробники додадуть і цю опцію у майбутніх оновленнях.

Ще одна важлива зміна торкнулася подання «Всі додатки» всередині меню «Пуск». Декілька попередніх тестових збірок Windows 11 містили для цього розділу сучасний макет у стилі структури додатків ОС Android. Також зникло звичне сортування списку додатків за абеткою. Однак у свіжій версії Microsoft повернула алфавіт, нехай і у вигляді горизонтально розташованих літер, а не традиційного вертикального стовпця.

Крім «Пуску», покращення торкнулися і перевантаженої панелі завдань Windows 11. Хоча нові налаштування поки що не повністю працездатні, вони натякають на появу перемикачів для приховування піктограм повідомлення та годинника. Останні можна буде зробити менш помітними, залишивши на панелі лише час без дати. Ці опції дозволять звільнити додатковий простір на панелі завдань і зробити більш компактною.

Загалом усі представлені у збірці 22635.3785 покращення відповідають численним побажанням користувачів Windows, які раніше висловлювали невдоволення змінами дизайну після переходу з «десятки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: