Стало відомо, що зникне з Windows 11 із наступним великим оновленням

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Windows 11 версії 24H2 вже проходить фінальні етапи тестування перед релізом цієї осені, тому ентузіасти змогли з’ясувати, що зникне з цієї операційної системи. Зникнуть як марні функції та програми, і ті, що були досить затребуваними.

Реклама

З Windows 11 буде видалено текстовий редактор WordPad, який був чимось середнім між примітивним «Блокнотом» і навороченим Word з набору Office. Відповідно, його користувачам пропонується перейти або на одне або на інше, але є й інший варіант – встановити сторонній софт з аналогічною функціональністю.

Зникне вбудована підтримка звукового формату AC-3 від компанії Dolby, який часто зустрічається у фільмах з багатоканальним звуком. Для перегляду таких фільмів або прослуховування багатоканальної музики потрібно плеєр (наприклад, VLC або PotPlayer) або можна буде встановити розширений набір кодеків (наприклад, K-Lite Codec Pack).

Замість голосового асистента Cortana з’явиться досконаліший Copilot, який працює на основі нейромережі від компанії OpenAI. Він буде доступний лише в деяких країнах (хоча ентузіастам за допомогою різних хитрощів вдається запускати його в Росії).

Почне зникати підтримка додатків Android. Microsoft планує повністю позбутися її до весни 2025 року, винятком стане лише Китай, де вона залишиться (ймовірно, через велику популярність сторонніх магазинів додатків в умовах блокування Google Play Маркета).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: