Програми

Google Chrome для iOS може нарешті отримати підтримку декількох профілів

Share

Якщо ви коли-небудь користувалися iPad з членом сім’ї або хотіли відокремити робоче життя від особистого перегляду веб-сторінок, ви, ймовірно, розумієте, що в iOS дозволений лише один профіль Chrome. Це контрастує з Chrome в інших операційних системах (наприклад, Windows або ChromeOS), де ви можете легко створювати і перемикатися між кількома профілями. Що ж, незабаром це може змінитися.

Згідно з повідомленням The Mac Observer (h/t Reflector Media), Google нарешті тестує можливість створювати та перемикатися між кількома профілями Chrome на iOS. Це давно було бажаною функцією, оскільки кілька профілів дають змогу зберігати закладки, налаштування браузера, історію та інші дані окремо. Наприклад, це допоможе тим, кому потрібні окремі налаштування для роботи та домашнього життя.

Наразі Google, схоже, працює над простою системою перемикання профілів для iOS, хоча більш просунуті функції можуть з’явитися пізніше. Функція не має офіційної назви і доступна лише в експериментальних налаштуваннях, тому вона все ще перебуває на ранніх стадіях розробки. Джерелу вдалося знайти відповідні рядки в коді, приховані за експериментальним прапором.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як не дивно, Google ще не реалізував подібну функцію для Chrome на Android. Насправді, нещодавно на iOS з’явилося кілька нових функцій Chrome, таких як офлайн-список для читання і навіть відстеження пакунків, обмежене територією США. Схоже, що Google, можливо, надає пріоритет версії Chrome для iOS щодо певних удосконалень, що може бути пов’язано з конкурентним характером ринку додатків для iOS.

Будемо сподіватися, що Google продовжить вдосконалювати і розширювати функцію декількох профілів на iOS і поширить її на власну операційну систему Android. Це, безумовно, має потенціал для спрощення роботи в Інтернеті для багатьох користувачів і приведення Chrome на iOS у відповідність до досвіду, пропонованого на інших пристроях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Вже завтра відбудеться презентація Microsoft Build 2024: де дивитись пряму трансляцію

    Компанія Microsoft готується до своєї найбільшої щорічної конференції Microsoft Build 2024. Захід пройде в офлайн-форматі…

    20.05.2024

    iOS 18 буде використовувати штучний інтелект у сповіщеннях, календарі та фоторедакторі

    Інсайдер і журналіст Марк Гурман з Bloomberg розкрив деякі подробиці про можливості штучного інтелекту в…

    20.05.2024

    Xiaomi запустила в глобальний продаж планшети Redmi Pad Pro з 12,1-дюймовим екраном

    Xiaomi розпочала продаж глобальних версій планшета Redmi Pad Pro, які близько місяця тому дебютували на…

    20.05.2024

    Найтонший iPhone представлять у 2025 році

    Apple, швидше за все, представить своє 16 покоління iPhone у вересні, але вже є припущення…

    20.05.2024

    Apple та OpenAI всіх здивують на WWDC 10 червня

    Apple планує насамперед використовувати підхід із використанням штучного інтелекту, вбудованого безпосередньо у пристрої iPhone. Проте…

    20.05.2024

    Корпус Samsung Galaxy S25 Ultra отримає новий клас титану

    Це дозволить покращити структурну цілісність топового Samsung Galaxy S наступного покоління. Титан класу Grade 3…

    20.05.2024