Представлено браузер Ecosia – мабуть найкращий у світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники “екологічної” пошукової системи Ecosia представили свій веб-браузер. Програма також допомагає користувачеві зменшити негативний вплив на природу.

Творці називають свій продукт “найекологічнішим браузером на Землі”. Користувачам обіцяють, що вони зможуть за допомогою Ecosia «генерувати чисту енергію та садити дерева у гарячих точках біорізноманіття у всьому світі». Розробники зазначили, що щодня вироблятимуть 25 Втч, доки користувач переглядає сайти. Цього має вистачити майже три години роботи звичайної лампочки. «Ми вже виробляємо досить поновлювану енергію, щоб забезпечити дворазову підтримку всіх пошуків. Наразі ми можемо піти ще далі завдяки нашим постійним інвестиціям у сонячні електростанції та інші проекти екологічно чистої енергетики», — йдеться на сайті Ecosia.

У браузері є кілька корисних функцій. Одна з них – «Зелений лист». При видачі результатів у пошуковій системі біля сайтів організацій, що піклуються про екологію, з’являється спеціальний значок. Також користувачі можуть ознайомитися з «рейтингом кліматичних зобов’язань», який показує, як та чи інша компанія реагує на зміну клімату за літерною шкалою від A до F. Не обійшлося без вбудованого «зеленого» чат-бота, за допомогою якого можна дізнатися про боротьбу з потеплінням чи спланувати вихідні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники також обіцяють, що “сторінки завантажуються втричі швидше, ніж у більшості популярних сайтів”. Це вони пояснили вбудованим блокувальником реклами, який дозволяє споживати менше даних та енергії. Окрім цього, Ecosia блокує трекери відстеження користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.