Корисні можливості, які з’являться в наступному оновленні Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього року Microsoft оновить Windows 11 до версії 24H2, додавши кілька цікавих нововведень, у тому числі можливість використання смартфона як веб-камера, інтеграцію з ШІ-помічником Copilot, новий режим енергозбереження та оновлені віджети. Деякі фічі вже доступні користувачам, оскільки тестуються в пробних збірках ОС.

Використання смартфона як веб-камера

У Windows 11 з’явиться можливість використовувати смартфон на базі Android як бездротову веб-камеру. Сучасні смартфони оснащені якісними камерами, які часто перевершують можливості провідних камер. Оновлена ​​версія Windows дозволить використовувати камеру у смартфоні для відеодзвінків на ПК та застосовувати додаткові ефекти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Windows 11 з’явиться спливаюче вікно з елементами керування та інформацією про статус підключення та рівень заряду акумулятора. В даний час ця функція доступна учасникам програми Windows Insider з версією програми “Зв’язок з Windows” 1.24012 і вище.

Тісна інтеграція Windows з Copilot

Microsoft зробить свого ІІ-помічника більш корисним. Наприклад, можна буде попросити Copilot просканувати Wi-Fi-мережі, показати інформацію про пристрій, повідомити рівень заряду батареї, увімкнути режим економії заряду, очистити сховище, зробити знімок екрану, взаємодіяти з функціями доступності та багато іншого. Copilot буде доступним не в усіх країнах.

Вбудований генератор QR-кодів

Не потрібно буде надсилати електронні листи самому собі або чекати на синхронізацію Edge. Оновлення Windows дозволить генерувати QR-коди під час обміну посиланнями та передавати посилання між комп’ютерами та смартфонами.

Режим «Економія енергії»

Розширений режим енергозбереження буде підтримуватись десктопними ПК, які традиційно не використовують акумулятори. Він жертвуватиме продуктивністю заради економії енергії та дозволить зменшити рахунок за електрику. Увімкнути енергозберігаючий режим можна буде через програму «Параметри» або спливаюче вікно «Швидкі налаштування». До області повідомлень додано новий значок у вигляді аркуша, щоб інформувати про те, що система працює на зниженому рівні продуктивності для економії енергії.

Більше віджетів на екрані блокування

Екран блокування у Windows 11 показуватиме більше корисної інформації. Його поточна версія дозволяє розмістити віджет погоди, а майбутні оновлення додадуть більше можливостей. З’являться віджети акцій, дорожньої обстановки, спортивних матчів та інші. Ці віджети додадуться в Windows 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.